Новините: Най-важното за деня, 20 март

4214
Новините: Най-важното за деня, 20 март
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния вторник, 20 март

16 МЛРД. ЛЕВА Е ИЗТОЧЕНОТО ПРЕД XXI ВЕК В БЪЛГАРИЯ ДДС, ГОРАНОВ НЕ ЗНАЕЛ

Гражданско движение "Боец" ще даде на прокуратурата премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Това стана ясно по време на пресконференция на движението.

ЗЛОУПОТРЕБАТА С ДАННИ ЗАРАДИ CAMBRIDGE ANALYTICA МОЖЕ ДА СТРУВА 2 ТРИЛИОНА ДОЛАРА НА FACEBOOK

Скандалът "Cambridge Analytica", който удари социалната мрежа Facebook, всъщност е далеч по-мащабен и засяга в много сериозна степен начина, по който много приложения, свързани с компанията на Марк Зукърбърг, събират лични данни от потребителите точно на Facebook.

КС ЕДИНОДУШНО РЕШИ, ЧЕ ЩЕ РАЗГЛЕДА ДЕЛОТО ЗА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Конституционният съд единодушно допусна за разглеждане по същество делото за Истанбулската конвенция. Решението на съда е от днес.

ШУМЕН, МОНТАНА И СЛИВЕН СА С НАЙ-НИСКИ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ДЕЦАТА

Шумен, Монтана и Сливен са областите, които изостават по най-много показатели за благосъстоянието на децата. Това каза Мария Златарева - директор „Политики и Програми“ в UNICEF по повод 69 години откакто България е член на Детския фонд на Организацията на обединените нации (UNICEF).

ПУСКАТ ЗАОБИКОЛЕН ПЪТ ЗАРАДИ СВЛАЧИЩЕТО СМОЛЯН-МАДАН

При добри метеорологични условия следващата седмица ще бъде пуснат обходен път през село Влахово, който да обезпечи трафика в района на най-голямото активно свлачище на републикански път в България - между Смолян и Мадан. Това съобщи председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.

ЗАДЪРЖАХА НИКОЛА САРКОЗИ

Бившият френски президент Никола Саркози е бил задържан по делото за финансирането на предизборната му кампания през 2007 година, съобщи Le Monde.

"ГАЗПРОМ" СЛОЖИ КРАЙ НА НАДЕЖДИТЕ "ТУРСКИ ПОТОК" ДА СТАНЕ "ЮЖЕН ПОТОК"

Руският енергиен монополист "Газпром" започна демонтаж на мощности, които бяха предвидени за реализацията на "Южен поток" и евентуално можеха да се използват за "Турски поток" с цел газопроводът да има мащабите, които "Южен поток" трябваше да има.

ПАСИ: ЗАПАДЪТ НЯМА КАК ДА РАЗБЕРЕ РУСИЯ

Западът няма как да разбере Русия, защото това са две различни планети. Владимир Путин демонстрира бойни изкуства, той е пилот... Путин е един Чък Норис на политическата сцена при това се справя изключително добре. Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси

КУКЛОВОДИ ЗАД ТРЪМП И BREXIT ЛЪСНАХА В СКАНДАЛ ЗА ИЗБОРНИ ИЗМАМИ

Компанията за анализ на данни и информация Cambridge Analytica се е намесвала в хода на избори в различни части на света, прибягвайки до подкупи и разпространение на клеветническа информация в Интернет. Това посочи британският телевизионен канал Channel 4 в свой филм-разследване.

МИЛЕН ВЕЛЧЕВ: ЧЕЗ НЯМА ДА ПРОДАДЕ НА ДЪРЖАВАТА ПРЕДИ ДА СВЪРШИ АРБИТРАЖА

България би се поставила в странна ситуация, ако на всяка цена иска да купи ЧЕЗ – защото държавата с нищо не е доказала, че може да управлява добре големите компании. Това коментира бившият финансов министър и ръководител на българското звено на руската банка ВТБ.

САМО 1 НА 10 ЖИЛИЩА У НАС Е ЗАСТРАХОВАНО СРЕЩУ БЕСТВИЯ

Около една десета от българите са сключили имуществените полици, въпреки че почти всички живеят в собствено жилище. В това число са включени и застрахованите по изискване на банка кредитор ипотекирани жилища, коментираха от застрахователните дружества.

СЪПРУГАТА НА ЛОЗАН ПАНОВ КЪМ ПЕЕВСКИ: "НЕ ВИЖДАМ КОЙ ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ НАСРЕЩА"

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Бети Панова, написа гротескно отворено писмо до депутата от ДПС и медиен издател Делян Пеевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com