Новините: Най-важното за деня, 20 ноември

3793
Новините: Най-важното за деня, 20 ноември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 20 ноември.

БОРИСОВ ПОИСКА ДИРЕКТОРИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ, ГЛЕДАЛИ КАК УМИРА ДЕТЕ, ДА СЕ ОТСТРАНЯТ НЕЗАБАВНО

"Искам да отстраниш всички директори на болници, замесени в процеса по лечението на 3-годишното дете, което почина в София". С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на БГНЕС.

РАЗКРИХА ОТ КАКВО Е ПОЧИНАЛО 3-ГОДИШНОТО ДЕТЕ

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи предварителен доклад от проверката на дейността на трите лечебни заведения - Специализираната детска болница „Проф. д-р Иван Митев“, УБ „Лозенец“ и УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, имащи отношение към случая с починалото в края на миналата седмица 3-годишно дете, предава БГНЕС.

В хода на проверката е изискана и обработена цялата налична медицинска документация както от болниците, така и от личния лекар на детето, взети са предвид и становищата на лекарите, участвали в диагностично-лечебния процес.

ИЗБРАХА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА, ДПС НАПУСНАХА ЗАЛАТА

В първия работен ден на депутатите за тази седмица лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на Народното събрание. Той заема овакантения от Явор Нотев пост, който от лятото не е част от парламентарната група на "Обединени патриоти".

ФАЛШИВИТЕ БОЛНИЧНИ: НЯКОЛКО ИДЕИ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА (ВИДЕО)

Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични на човек в годината. Личните лекари да имат право да издават по-малко дни болнични, а не както е в момента до 14 дни. Обсъжда се вариант да има ограничение от 7 работни дни.

ЯСЕН ТОДОРОВ: Г-Н ЦАЦАРОВ ЩЕ ВЛЕЗЕ С ЛЕТЯЩ СТАРТ НА ПОСТА В КПКОНПИ

"В крайна сметка работата на тази комисия е превенция и пресичане на корупцията. Г-н Цацаров има голям опит. Освен това той е наясно с работата на КПКОНПИ. Ако бъде избран на този пост, г-н Цацаров ще влезе с летящ старт." Това каза бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров в интервю за bTV по повод предложението Сотир Цацаров да заеме поста председател на антикорупционния орган.

ИЗБРАХА ТУСК ЗА ЛИДЕР НА ЕНП С ОГРОМНО МНОЗИНСТВО

Доналд Туск беше избран за нов председател на Европейската народна партия. Приключващият мандата си като председател на Европейския съвет поляк Туск беше избран с 491 гласа "за" и 37 "против", като получи 93% от гласовете на делегатите. Неговият избор беше ясен, след като беше единственият издигнат за поста.

Гласуването беше част от конгреса на ЕНП в Загреб, където българската делегация е оглавена от премиера Бойко Борисов. Доналд Туск се превръща в първият източноевропеец, който ще оглави най-голямата политическа сила в Европейския парламент.

НОВ ОПИТ НА КАБИНЕТА ДА ПРЕБОРИ СИВИЯ СЕКТОР В ТЪРГОВИЯТА С ГОРИВА

При извършване на нарушение от регистрирани или ведомствени бензиностанции, да се забрани тяхната дейност за 3 години, независимо чия е собствеността им и дали тя ще се прехвърли. Това е заложено в новия закон за горивата, обясни министърът на икономиката Емил Караниколов след Министерския съвет. Текстовете бяха приети по време на заседанието на Кабинета и ще бъдат предложени за одобрение на Народното събрание.

АРЕСТУВАХА БИЗНЕСМЕН ЗА УБИЙСТВОТО НА ЖУРНАЛИСТКАТА ДАФНЕ ГАЛИЦИЯ

Известен малтийски бизнесмен е бил арестуван във връзка с убийството през 2017 г. на журналистката Дафне Галиция. Това предадоха световните агенции, като се позоваха на източник, близък до разследването. Йорген Фенек е бил задържан рано тази сутрин на борда на луксозната си яхта, малко след като бил отплавал от острова.

ЕКСПЕРТ: ВЕНЕЦИЯ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ПОТЪНЕ

За една седмица водата във Венеция три пъти надмина нивото от 1,5 м. За целия период на наблюдения от 1972 година в сезона на наводненията нито веднъж нивото не се е вдигало толкова високо за толкова кратък период от време. Може ли Венеция да се спаси от морето? Не! Така смята климатологът Андерс Леверман от института по климатични промени в Потсдам.

НАЙ-ГОЛЯМОТО НАКАЗАНИЕ Е НАДЕЖДАТА

"Най-голямото наказание е надеждата". Това го казва Радост Пелтекова, казва го пред сградата на съда в Пловдив, докато чака да чуе присъдата на съпруга си - 72-годишния Костадин Пелтеков.

ПО-СТРОГО ЛИ Е ОБЩЕСТВОТО КЪМ ДНЕШНИТЕ РОДИТЕЛИ?

Семейният живот не съответства на ценностите, отстоявани от нашето общество и не става въпрос за все по-голямата свобода на словото. Това пише френският журналист Дафне Лепортуа за изданието Slate.fr.

Погледът на обществото върху родителството съвсем не е доброжелателен. По-скоро обратното. Новият дискурс се поражда с разширяването на общото виждане за висшата степен на инвидитуалистичен начин на живот, който способства за "професионализацията на родителите". От тук възникват нови рецепти, които рискуват да очернят картината на всекидневието на живота с дете и да попречат на човека да живее спокойно и безметежно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща
Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето на арестуваната за убийството на мъжа си Габриела Славова, настоява да се извърши спешен...