Новините: Най-важното за деня, 20 октомври

8543
Новините: Най-важното за деня, 20 октомври
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 18 октомври във вечерния информационен бюлетин.

ПЕТ МАРКИ МАСЛО НА ПАЗАРА СА МЕНТЕ

Пет марки масло на българския пазар са с груби нарушения в състава си. Това показва тест на неправителствената асоциация "Активни потребители".

ПУТИН ПРЕДСТАВИ СВОИТЕ РЕЦЕПТИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА РУСИЯ И СВЕТА

Президентът на Русия Владимир Путин доста често прави изявления тип "отворена линия". Той спази традицията и по време на заседанието на Международния дискусионен клуб "Валдай".

БУРЯ ОТ ПРОТЕСТИ В СОФИЯ - ЗАРАДИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ФАНДЪКОВА

Поредица от протести в различни квартали на София ще бележат следващите три дни. Всички те си приличат по едно – недоволство от работата на общинските власти по конкретни, дългогодишни проблеми.

ОБВИНИХА ГИМНАЗИЯ В ЛОВЕЧ, ЧЕ ДЕЛИ УЧЕНИЦИТЕ НА БЕДНИ И БОГАТИ

СОУ "Св. Климент Охридски" в Ловеч дели ученици в класове на база социален статус и етнически произход. Това съобщи "Движение 21" с мейл до медиите.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ГЛОБА ОТ 100 ЛЕВА, АКО ТУПАШ ПОКРИВКА ПРЕЗ БАЛКОНА

100 лева глоба, ако тупаме покривката през терасата. Това е записано в новата проектонаредба за обществен ред в София.

ДЪРЖАВАТА УБЕДЕНА, ЧЕ ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ РАСТАТ УСТОЙЧИВО

Има устойчива тенденция на повишаване на доходите на българите. Тя се дължи на ръста на заплатите в частния и публичния сектор. Ние сме на исторически ниски нива на безработица. Това заяви в ефира на БНТ социалният министър Бисер Петков.

ЦАЦАРОВ ИСКА ДА СЕ ЗАКРИЕ ФОНДАЦИЯ, ФИНАНСИРАЛА ДОСТ С ПАРИ ОТ ТУРЦИЯ

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да се закрие сдружението с нестопанска "Асоциация Бату платформ", чрез което незаконно е финансирана предизборната кампания на партията на Лютви Местан - ДОСТ.

ЙОТОВА НЕ ВИДЯ ИНСТИТУЦИОНАЛНА ВОЙНА И АТАКУВА ПО ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ

Не виждам война между "първите цигулки" в държавата. Видях нежелание на първите хора в държавата да бъдат държавници по време на първото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

ДЪРЖАВНА ТАЙНА Е ДА ЗНАЕМ КЪДЕ ОГРАДАТА ПО ГРАНИЦАТА РЕАЛНО Я НЯМА

Спряха ме да стигна до оградата, защото ме идентифицираха като депутат и журналист. Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева по подновената отново тема "оградата по границата".

КРАСИМИР ДАЧЕВ: ПОЛОВИНАТА БОЛНИЧНИ СА ФАЛШИВИ

Наистина има болни, но от 17 млн. болнични половината са фалшиви. Когато масово не се работеше през 2009 г. имаше най-голям брой болнични. Това означава, че държавата абдикира. Не могат да възложат на мен като работодател да контролирам издаването на болнични листа.

ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ ЩЕ Е ПРЕДИ ИЗБОРНИЯ ДЕН, ЗА ДА НЯМА ДУБЛИРАНЕ

Избирател, който е гласувал електронно, няма да може след това да гласува с хартиена бюлетина на същите избори. Това казаха от ЦИК по повод представения днес проект за изграждане и внедряване на пилотна система за дистанционно електронно гласуване. Именно поради възпрепятстването за повторно гласува е предвидено електронното да се провежда преди изборния ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com