Новините: Най-важното за деня, 20 септември

9678
Новините: Най-важното за деня, 20 септември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

СПОРЕД ИЗТЕКЪЛ ЗАПИС: БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ ИСКАТ 50 МЛН. ДОЛАРА РУШВЕТ ОТ ТУРСКА КОМПАНИЯ

Не е потвърдено откъде е записът, но на него личи разговор между банкера Цветан Василев и непозната жена. Темата на разговора - желанието на "Йозтурк Холдинг" да придобие ТБ "Виктория" през 2015 година, както и някои "условия" от страна на български държавни мъже за сделката.

РУСКИЯТ ГЕНЕРАЛЕН ПРОКУРОР КЪМ БОРИСОВ: РУСИЯ НЕ Е ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ

Русия не представлява заплаха за България. Това е заявил генералният прокурор на Русия Юрий Чайка по време на срещата си с българския министър-председател Бойко Борисов.

БОРИСОВ: ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЩЕ НАСТОЯВАМЕ ЗА ПАДАНЕ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ

По време на нашето председателство отново ще поставим тази тема, с аргументи, за да убедим всички, че санкции не трябва да има. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с полския премиер Беата Шидло.

ОТВЛИЧАНЕТО НА АДРИАН ЗЛАТКОВ ВЕЧЕ НЕ Е НА ДНЕВЕН РЕД ЗА МВР

Разбитите в събота и в понеделник банди след операции на ГДБОП и баретите в София са извършили много престъпления, но нямат нищо общо с отвличането на Адриан Златков.

ДЕПУТАТИТЕ СПАЗИХА ЗАДКУЛИСНИТЕ ДОГОВОРКИ И ГЛАСУВАХА 11 ЧЛЕНОВЕ ЗА ВСС

Депутатите избраха 11-те членове в новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота. Това се случи без особени изненади, като беше спазена предварителната договорка за формула 4:3:2:2 (ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти).

ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР ОПРАВДА БОЙКО БОРИСОВ ЗА УЖ РАЗБИТА ПРЕДИ ГОДИНИ ПРЕСТЪПНА ГРУПА

Напротив, преди години, когато сегашният премиер Бойко Борисов беше в центъра на медийното внимание заради операция "Сахара", е било заловено рекордно количество хашиш. Но при разбиването на такива групи винаги остават лица, които се реорганизират. Това заяви Младен Маринов.

КАРАНИКОЛОВ ОТКРИ НОВ ФРОНТ СРЕЩУ "ЕМКО" - БИЛИ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЛИ ОТ "КИНТЕКС"

Изпратил съм сигнал до прокуратурата – заради три вида боеприпаси. Причината – последните два пъти "Кинтекс" е поискал оферти само от "Емко", но не и от ВМЗ и "Дунарит", а такова задължение е имало. Ако имаше оферти от другите две дружества, щеше цената да е 5-10% по-ниска. Заяви министърът на нарочна пресконференция.

ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ВЗЕМЕ "ДУНАРИТ" НА БАЗА НА ДЪЛГ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

Държавната консолидационна компания (ДКК) ще направи опит на пазарен принцип да придобие акциите на "Дунарит" - на публична продан. Това заяви в прав текст министърът на икономиката Емил Караниколов.

НАД 40 МЛН. ДУШИ ПО СВЕТА ЖИВЕЯТ В РОБСТВО

Над 40 млн. души по света са жертва на робство. Това показват данни от съвместен доклад на Международната организация на труда (МОТ) и австралийската неправителствена организация Walk Free Foundation.

ОГРОМЕН БРОЙ РЕШЕНИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ

Почти 10 000 решения на Европейския съд по правата на човека не са били приложени от националните правителства на отделните страни-членки на Съвета на Европа. В Съвета на Европа членуват 47 държави, включително България.

ДО МОМЕНТА ДЪРЖАВАТА НЕ ИЗСЛЕДВАЛА ЗА ФИПРОНИЛ, ЗАЩОТО ПО ЗАКОН БИЛ ЗАБРАНЕН

Фипронилът никога не е бил параметър по лабораторните изследвания. Всички изследвания не са съдържали този параметър, защото фипронилът е забранен. Това обясни министърът на земеделието Румен Порожанов.

РАЗКОЛ В УПРАВЛЕНИЕТО: СИМЕОНОВ СЪОБЩИ ЗА ЛИПСА НА ДИАЛОГ С БОРИСОВ И КОАЛИЦИОННИТЕ ПАРТНЬОРИ

Напоследък нямаме диалог с Бойко Борисов и коалиционните партньори. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов. „От два месеца не сме правили коалиционен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща”, обясни той.

ЕКОЛОЗИТЕ ОЧАКВАТ РАЗМРАЗЯВАНЕ НА АЕЦ "БЕЛЕНЕ" СЛЕД ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА

Коалицията от неправителствени организации "За да остане природа в България" излезе на протест пред Народното събрание заради отхвърленото президентско вето върху измененията в Закона за опазване на околната среда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com