Новините: Най-важното за деня, 21 януари

4125
Новините: Най-важното за деня, 21 януари
Снимка: Стоп кадър/Facebook

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 21 януари, вторник.

СЛАВИ ПРАВИ НОВА ПАРТИЯ, ЩЕ СЕ КАЗВА 'ИМА ТАКЪВ НАРОД"

След като стана ясно, че Върховният касационен съд (ВКС) окончателно е отказал да регистрира партия "Няма такава държава", реакцията на Слави Трифонов не закъсня. "Влизам в регистрация на партия, която ще се нарича „Има такъв народ“ и в логото си ще има съвсем други цветове". Това написа Трифонов преди минути в социалната мрежа Facebook.

БИВШИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АГЕНЦИЯ 'РАЗУЗНАВАНЕ" E ОБВИНЕН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА

Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на бившия председател на Държавната агенция „Разузнаване” и настоящ генерален консул в Мюнхен Драгомир Димитров. Димитров ще отговаря за престъпления по служба по времето, когато е бил шеф на разузнаването. Според държавното обвинение в период от 14 юли до 9 август 2016 г. Димитров е нарушил служебните си задължения, като "не организирал и не контролирал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна агенция „Разузнаване“, с цел да набави облага за определено дружество в размер на 91 500 евро".

МАРИЕТА ГРИГОРОВА: ТОЛ ТАКСИТЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ДОВЕДАТ ДО ПОСКЪПВАНЕ НА СТОКИ И УСЛУГИ

Мариета Григорова е зам.-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на българските спедитори. Тя ръководи „Гебрюдер Вайс“ ЕООД – дъщерно дружество на австрийския концерн Gebrüder Weiss, чиято история датира от XV век насам. Григорова е управител на дъщерната спедиторска компания още от създаването й през 1993 година. Actualno.com я потърси за интервю по темата за тол таксите, за очакванията и предизвикателствата пред бранша.

СЪДЪТ ОКОНЧАТЕЛНО ОТКАЗА ДА РЕГИСТРИРА ПАРТИЯТА НА СЛАВИ

Върховният касационен съд окончателно отказа регистрацията на партията на Слави Трифонов "Няма такава държава“. С решението се потвърждава изцяло решението на Софийския градски съд, съобщава Mediapool.bg. Основната причина за отказа на съда е, че новоучредената формация използва българското знаме в логото си. Това създава възможност гражданите да свържат партийния символ със знамето на републиката, което е незаконно. Според Закона за политическите партии "Няма такава държава" не може да използва в своите символи герба или знамето на държавата.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ЕДНА КРИЗА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГАСИ С ДРУГА КРИЗА

Да, искаме този вот на недоверие да мине. Ще правим промяна на управлението. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос какво всъщност иска. "С кого и как ще се управлява, нека дойдат избори, да видим кой ще влезе в парламента – по време на такава предизборна кампания се решават такива въпроси", обобщи Нинова. Тя видя в такива въпроси тактика на ГЕРБ да се отклони вниманието от кризи като тази в Перник.

ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ПРИЗНА ЗА ПОВДИГАНЕ НА ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ДИПЛОМАТ

МВнР бе уведомено от Прокуратурата на Република България, че предстои повдигане на обвинение спрямо служител от дипломатическата служба. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи на Република България. Самият служител оказва съдействие на органите на държавното обвинение.

ДАВОС 2020: ЗЕМЯТА НЯМА ВРЕМЕ ЗА ЛИЦЕМЕРИЕ, УВАЖАЕМИ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ

Започна Световният икономически форум в Давос (21-24 януари). Около 3000 ще бъдат участниците в едно от най-големите ежегодни икономически събития. Швейцарският зимен курорт приема световни лидери като държавния глава на САЩ Доналд Тръмп, канцлера на Германия Ангела Меркел, както и екоактивисти като Грета Тунберг. Това е 50-ата юбилейна годишна среща на форума, който се е превърнал в трибуна за преговори и дискутиране на устойчиви решения за бъдещето на Планетата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com