Новините: Най-важното за деня, 22 април

5974
Новините: Най-важното за деня, 22 април
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден. 

30 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СЕВЕРИН КРАСИМИРОВ

Северин Красимиров получи 30 години затвор за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, съобщи кореспондентът на Actualno.com в Русе. Съдът уважи гражданските искове на роднините на убитата Виктория и така Северин ще трябва да им изплати общо 450 000 лева.

ЦВЕТАНОВ СЕ СКРИ ОТ ВЪПРОС ЗА НЕСЪОТВЕТСТВИЕТО  ОТ НАД 136 ХИЛ. ЛВ. В ДОХОДИТЕ МУ

"Ама моля Ви се" – това беше реакцията на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и шеф на предизборния щаб на управляващата партия на въпрос на Actualno.com как ще коментира несъответствието от 136,5 хил. лв. в доходите и разходите на семейството му за периода 2003 - 2013 година, открита от КНОПИ по данни на НАП, НОИ и по банкови извлечения. Въпросът му беше зададен на входа на театъра в Добрич, но той се обърна и тръгна към залата на Мелпомена, където го чакаха за среща симпатизанти от областта.

РАДЕВ ЗА ДУМИТЕ НА БОРИСОВ: ЗАПЛАХАТА У НАС ИДВА ОТ ПОЛИТИЦИ И ИНСТИТУЦИИ

Ако има заплаха за обществения ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават. Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев, помолен да коментира изказване на министър-председателя, че в България има опасност от „военен преврат“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

ШЕФЪТ НА БНТ НАПУСКА ПОСТА СИ, ОСЪДИХА ГО ОКОНЧАТЕЛНО

Софийски градски съд (СГС) потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд, с която подсъдимият Константин Каменаров признат за виновен в това, че е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Това съобщиха от СГС. С решение от днес – 22 април, Х-ти въззивен състав на СГС потвърди и наложеното наказание от 1 година и 3 месеца "лишава свобода" с 3 години изпитателен срок и 600 лв. глоба. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Тази присъда означава, че Константин Каменаров повече не може да е генерален директор на БНТ, тъй като по закон членове на управата на БНТ не могат да са лица, осъдени с "лишаване от свобода" за умишлени престъпления от общ характер.

ПРОЕКТАНТЪТ НА РЕМОНТА ПО "ГРАФА" - ПРИНУДЕН ДА МЪЛЧИ ЗА "ПЕРКИТЕ"

Скандалните перки по "Графа" са задължителни, но вероятно са измислени от някой катаджия, тъй като архитект не би сложил подобни ограничители. Това заявиха на пресконференция от Камарата на архитектите в България. Те обясниха, че перките са задължителни заради безопасността на движението.

ЗАМ.-МИНИСТЪР ПОЕМА БИОПРОИЗВОДСТВОТО, ПЛОДОВЕТЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И КАРТОФИТЕ

Заместник-министър ще отговаря за биологичното производство. Негова отговорност ще са и производителите на плодове, зеленчуци и картофи. Това обявиха земеделци, които по време на протеста си пред Министерство на земеделието, храните и горите бяха поканени на среща с министър Румен Порожанов, предаде БГНЕС.

СЪДЪТ ВЪРНА ШОФЬОРСКАТА КНИЖКА НА МЕСТАН

Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на лидера на ДОСТ Лютви Местан, обвиняем за причиняването на катастрофа, при която загина дете, предаде bTV.

АРХИТЕКТИ ИСКАТ ПРОМЯНА В ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ, СЪЗДАВАЛ КОРУПЦИЯ

Законът за обществените поръчки трябва да бъде променен, тъй като често генерира злоупотреби и корупция. Това заявиха на пресконференция от Камарата на архитектите в България (КАБ).

УКРАЙНА: НОВОТО НАЧАЛО СЪС ЗЕЛЕНСКИ

Владимир Зеленски спечели убедително балотажа. Украинците искат ново начало. То обаче носи и рискове. Въпреки всичко президентските избори са силен демократичен сигнал, пише Бернд Йохан в коментар за Deutsche Welle.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...