X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 22 август

5527 3
photo of Новините: Най-важното за деня, 22 август
Снимка: БГНЕС
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 август.

ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА НЕ ПОЖЕЛА ДА КАЖЕ ИМА ЛИ ЕНЕРГИЕН МОНОПОЛ НА ХРИСТО КОВАЧКИ

"Цената се определя на база търсене и предлагане. Така е в целия свят. Това, което ние направихме, беше да създадем борса за търговия с електрическа енергия като стъпка към пълната либерализация на пазара. я не пожела да каже дали Христо Ковачки е монополизирал пазара на електричество, като остави "преценката за това на компетентните органи и в случая КЗК.

БСП: ХРИСТО КОВАЧКИ МОНОПОЛИЗИРА ЦЕЛИЯ ПАЗАР НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО В БЪЛГАРИЯ

"За юни, юли и август българското производство плаща най-висока цена на ел. енергия в цяла Европа." Това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев по време на пресконференция в централата на партията, посветена на казуса с АЕЦ "Белене". "След Васко да Гама от село Рупча имаме Христо Ковачки от Сейшелите", иронизира Добрев твърдението на КЗК, че не на всички търговци на ток собственик е Ковачки, а такива има и от Сейшелите.

"СПАСИ СОФИЯ": СТОЙНОСТТА НА РЕМОНТА НА СЕВЕРНИЯ ПАРК Е ЗАВИШЕНА МНОГОКРАТНО

В пъти по-ниски цени от тези по реализирана обществена поръчка за спортни и детски съоръжения в Северния парк са установили от неправителствената организация „Спаси София“ и ще сезират разследващите органи. „Установихме във всички елементи, които проверихме отклонения в размер между два и четири пъти от насрещни оферти от същите производители, които получихме“, съобщи кандидатът за столичен кмет от „Спаси София“ Борис Бонев. Излиза, че цената е паднала 4 пъти за две години и половина, а би трябвало да е обратното заради инфлацията, подчерта адв. Светлозар Алексиев от „Спаси София“ на пресконференция в парка.

РОДНИНИ НА ОСЪДЕН ДЕПУТАТ ОТ ДПС СПЕЧЕЛИХА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА 9.МЛН ЛЕВА

Поредната съмнителна обществена поръчка е сключила държавната Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). На 15 август тя е сключила договор за над 9 млн. лв. по търг за доставка на релси с дружеството "Юнайтед пропърти груп". Фирмата не е известна, но пък е свързана с известно лице - фаворит на НКЖИ, разкрива Капитал. Компанията победител е собственост на 21-годишния Христо Янков, а отскоро неин управител е баща му - Йордан Илиев. Първият е племенник, а вторият е брат на бившия депутат от ДПС и председател на ромската партия ДРОМ Илия Илиев.

ГРЪЦКИ ВЕСТНИК: СЛУЧАЙ НА ЗАПАДНОНИЛСКА ТРЕСКА В БЪЛГАРИЯ Е СВЪРЗАН С КИПЪР

В България са потвърдени два случая на западнонилска треска, като за един от пациентите се знае, че през част от това лято е живял в Кипър, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

ЗАЩО ФАЛШИВИТЕ СИГНАЛИ ЗА БОМБИ ОТ ВЧЕРА СА КИБЕРТЕРОРИЗЪМ?

Седем сигнала за поставени взривни устройства доведоха до евакуации и проверки на четири летища и сградите на няколко медии. Заплахите се оказаха фалшиви, но резултатът е налице - мерките по летищата са засилени, журналисти чакаха 3 часа да се върнат на работните си места. Разследването на сигналите е в ход. ГДБОП си сътрудничи с европейските служби, защото вчера се оказа, че подобен кибертероризъм е имало и в други държави - членки на ЕС.

РУМЕН РАДЕВ ЗА АЕЦ "БЕЛЕНЕ": НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РИСК Е ПОТЕНЦИАЛЪТ НА ТЕЗИ ИНВЕСТИТОРИ ДА СЕ ИЗЧЕРПА

Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва едно – че от тази централа има необходимост и тя ще бъде рентабилна, смята държавният глава.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  С всеки изминал ден в българия става все по зле и по зле и по зле и по зле.....маргарита петкова яко омаца с мензиса ландшавта....а бойко му е прдз уя...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тая теменужка слйчайнл да е мангалка клк от някакъф муджахидински произход...страшно грозотило е.....
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И е много дебела...как не е срам да се показва....
  : 1 !
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

missing image
Независима ли е България днес?

Колко лицемерно звучи да говорим за независима България днес. Напълно лишено от реално съдържание. Питам се няколко нeща: Колко независими...