Новините: Най-важното за деня, 22 февруари

2249
Новините: Най-важното за деня, 22 февруари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 февруари.

СДЕЛКАТА ЗА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ВЕЧЕ Е ФАКТ, ДОМУСЧИЕВИ ПЛАЩАТ 185 МЛН. ЕВРО

Бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви официално са подписали сделката за придобиването на медийната група на Нова телевизия. Новосъздадената компания "Адванс Медиа Груп" придобива изцяло Нова телевизия и мажоритарен дял в онлайн медийната група „Нет Инфо“, а общата стойност на сделката е 185 милиона евро, става ясно от съобщение на шведската компания MTG.

МОМИЧЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БЛАГОЕВГРАД Я ЗАПЛАШВА С ИЗНАСИЛВАНЕ

Шокиращо видео се появи в социалните мрежи в Благоевград. Младо момиче сподели ВИДЕО, на което според нея е заснет общинският съветник Христо Ковачки, който предлага секс срещу пари на младо момиче. След като момичето отказва, предполагаемият обвинен заявява "щом искаш изнасилване, е сега ти свалям анцуга и ти го вкарвам". В интервю за Actualno.com момичето сподели, че това е първият път, в който Ковачки й отправя заплахи. Предишните пъти просто й предлагал пари, за да спи с него.

ДЕПУТАТИТЕ ОТ БСП ПРОДЪЛЖАВАЛИ ДА ПОЛЗВАТ ПАРИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

На 18 и 19 февруари 16 депутати от БСП са взели пътни, 19 са взели дневни командировъчни, съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева. "За 18 и 19 февруари, когато вече беше обявено от националната конференция, че няма да се вземат абсолютно никакви средства от Народаното събрание", уточни Караянчева и добави, че освен това има заминали депутати от БСП в чуждестранна командировка.

ЕВРОПЕЙСКА ДЖЕНДЪР АНКЕТА В УЧИЛИЩАТА ПРЕДИЗВИКА ВЪЗМУЩЕНИЕ СРЕД РОДИТЕЛИТЕ

Политическите препирни около джендър идеологията се прехвърлиха и на територията на родните училища. След като се разграничихме от Истанбулската конвенция заради възражения срещу употребата на "социален пол", сега се надигнаха гласове да изискаме от ЕК да преправи училищна анкета заради предвидените в нея три възможности за пол, пише в. "Сега".

ДЮНАТА НА "СМОКИНЯ" Е БЕЗВЪЗВРАТНО УНИЩОЖЕНА, СОЧИ ЕКСПЕРТИЗАТА

Разораната с багер дюна на къмпинг "Смокиня" е безвъзвратно унищожена. Това сочат резултатите от извършената от Регионалната екоинспекция проверка. Месец и половина, след като къмпинг "Смокиня" осъмна разоран от багер, вятърът е натрупал малко повече пясък и е заличил следите от машината, но дюна няма.

МВР ЗАПОЧВА ОБХОД НА ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ У НАС

Служители на МВР започват обход на всички хора с психични отклонения у нас, особено на тези, които не са били хоспитализирани и не се водят на отчет в някое лечебно заведение. Те ще ги наглеждат, а при необходимост ще подават сигнал до съответната институция ако забележат някой проблем.

МАРИНОВ ПРИЗНА, ЧЕ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С ТЕЛК СА БИЗНЕС СХЕМИ, МВР ПРОВЕЖДА "БЕСЕДИ"

Има фрапиращи случаи, които показват в какъв проблем се е превърнала злоупотребата с ТЕЛК. Тук вече се забелязва активна работа от посредници, които търсят кандидати, да се явят пред ТЕЛК. Нормалният ред е хора със заболявания да търсят явяване пред ТЕЛК, но тук явно вече става въпрос за престъпна бизнес схема. Това отбеляза вътрешният министър Младен Маринов по време на изслушване в парламента по темата за дейността на МВР за разкриване и разследване на дейността на ТЕЛК.

НАПРЕЖЕНИЕТО СРЕД СЛУЖИТЕЛИТЕ СЛОЖИ НА ТЕЗГЯХА НОЩНИЯ ТРАНСПОРТ В СОФИЯ

Ще бъде ли закрит нощният градски транспорт? Този въпрос излиза на дневен ред след като транспортните синдикати към КТ "Подкрепа" е КНСБ са се обединили около исканията за разреждане на дневните линии в София и закриване на въобще на нощните. За това алармираха от неправителствената организация "Спаси София".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com