Новините: Най-важното за деня, 22 март

4965
Новините: Най-важното за деня, 22 март
Снимка: Actualno.com/Евгения Гигова

Проверки показаха фрапиращи нарушения на пешеходните пътеки в цялата страна, оградата по границата ще се поддържа без търгове, а професори и доценти ще губят титлата си при плагиатство.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 22 март, четвъртък.

ПРОВЕРКАТА НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ПОКАЗА ФРАПИРАЩИ НАРУШЕНИЯ

Фрапиращи пропуски бяха отчетени при проверените близо 14 000 пешеходни пътеки в страната. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция, на която бяха представени резултатите от проверките на пешеходните пътеки в цялата страна.

ОФИЦИАЛНО: ОГРАДАТА ПО ГРАНИЦАТА ЩЕ СЕ ПОДДЪРЖА БЕЗ ТЪРГОВЕ

С гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти" Народното събрание изключи поддръжката на оградата по границата от обхвата на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

БОРИСОВ КАТО ГЕРОЙ НА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ В БРЮКСЕЛ

След като се срещна с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и представителите на ЕНП, премиерът Бойко Борисов разговаря само с български журналисти в Брюксел. И за пореден път лидерът на ГЕРБ показа неподражаем стил и то по няколко теми.

БОРИСОВ МНИТЕЛЕН, УСЪМНИ СЕ, ЧЕ РУСИЯ СТОИ ЗАД АТАКАТА СРЕЩУ СКРИПАЛ

Премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел за участие в срещата на лидерите на ЕС, настоя службите по цял свят да се обединят в разкриването на извършителя и поръчителя на покушението срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в английския град Солсбъри.

ПРОФЕСОРИ И ДОЦЕНТИ ЩЕ ГУБЯТ ТИТЛИТЕ СИ ПРИ ПЛАГИАТСТВО

Занапред просветният министър у нас ще може да отстранява ректори, уличени в плагиатство, като за целта ще назначава техни заместници за срок от 6 месеца.

В САЩ ПРОУЧВАТ ДОКОЛКО CAMBRIDGE ANALYTICA E ПОМОГНАЛА НА ТРЪМП, ЗУКЪРБЪРГ С ПРИЗНАНИЯ ЗА СКАНДАЛА

Специалният прокурор на САЩ Робърт Мълър проучва деловите отношения между президента Доналд Тръмп и британската компания Cambridge Analytica по време на предизборната му кампания. Cambridge Analytica е обвинена в незаконното събиране на личните данни на 50 млн. потребители на социалната мрежа Facebook с цел съставяне на поведенчески инструмент за анализ на психологическите им портрети.

СНЕГЪТ НЕ СПРЯ ЗАЩИТНИЦИТЕ НА "ПИРИН"

Снегът не спря активистите, протестиращи вече месеци наред в защитна на Национален парк "Пирин". Това е 14-а акция в София в защита на парка след промените в плана за управлението му.

ТВЪРДЕНИЕ: ГАЗЪТ ЗА БИТОВИ НУЖДИ ПОСКЪПВА И СЕ МОНОПОЛИЗИРА ЗАРАДИ НОВ ЗАКОН

Заложените в законопроекта за горивата нови изисквания и регулации заплашват да унищожат един цял бранш от българската икономика, да създадат монопол върху продажбата на газ за бита и да вдигнат цената ѝ. За това алармираха от Асоциацията на производителите, разпространителите и потребителите на бутилиран пропан-бутан.

РУСКО ИЗДАНИЕ: САЩ СНАБДЯВА СИРИЙСКИТЕ БУНТОВНИЦИ С БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ

Войната в Сирия не свършва. САЩ продължават да снабдяват сирийските бунтовници с оръжие от Източна Европа. Така започва анализът на изданието Eurasia Daily, което твърди, че следи мащаба на доставките. По данни на медията, в чиято публикация са приложени куп документи, само през февруари и само от България американските контрагенти на Пентагона са получили 23 тона боеприпаси за сирийските бунтовници.

ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН СА ДОСТЪПНИ, ЦАЦАРОВ ПОДАВА ЖАЛБА В КЗЛД

Главният прокурор Сотир Цацаров ще подаде жалба до Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) заради телевизионен репортаж, показващ лесния достъп до лични данни на гражданите.

ЕРДОГАН СЕ ГОТВИ ДА ПРЕВЗЕМЕ И ПОСЛЕДНАТА ТУРСКА НЕЗАВИСИМА МЕДИЙНА КОМПАНИЯ

Турската компания Doğan Holding официално потвърди, че е започнала преговори за продажба на медийния си пакет на Demirören Holding на магната Ердоган Демирорен за около 1 млрд. долара.

ГИНКА ВЪРБАКОВА Е ЩЯЛА ДА ПЛАЩА САМО 8,4 ЕВРО НА КВАДРАТ ЗА АПЕТИТЕН ИМОТ НА ЦЪРКВАТА

15 000 лева за наем на цели 2774 кв. метра в центъра на София - толкова е щяла да плати фирмата на Гинка Върбакова "Инерком" на Софийската митрополия. Това става ясно от предварителния договор.

ХОЛИВУДСКИЯТ БУНТАР ШОН БЕЙКЪР: ХАРЕСВАМ ИЗВЕСТНИТЕ АКТЬОРИ, НО НЕ ДЪРЖА ДА СА ВЪВ ФИЛМИТЕ МИ

 Звездата даде специално интервю за Actualno.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...