Новините: Най-важното за деня, 22 ноември

7072
Новините: Най-важното за деня, 22 ноември
Снимка: Instagram/Скрийншот

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 22 ноември.

ПРОЕКТЪТ "БЪЛГАРСКО ЛЯТО" НА В. БОЖКОВ - ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМЕ ДА ЧУЕМ, ИЛИ РЕАЛНО ИЗПЪЛНИМИ ИДЕИ

"Не целя да бъда премиер или да имам политическа власт. "Българско лято" не е партия, а политически проект за образовани български. Аз съм бизнесмен, а не политик. В политиката трябва да влязат млади хора с чисти сърца. Личната ми мисия е да реализирам проекта, да елиминирам корупцията и зависимостите на властта. Бъдете смели и независими. Отстоявайте позицията си и дръжте на думата си." С тези думи Васил Божков се включи в представянето на своя проект "Българско лято".

В. СИМЕОНОВ: ИСКАМЕ ТРИСЕДМИЧЕН ЛОКДАУН, ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ И РАЗПУСКАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА

„По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне 3-седмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва“. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов тази сутрин. Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.

УЧИТЕЛИ ОТ АСЕНОВГРАД КЪМ МОН: ИСКАМЕ ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ

Учители от Асеновград се обръщат с отворено писмо към Министерство на образованието и науката (МОН) и към Регионално управление на образованието (РУО) - Пловдив. Чрез него те изразяват мнение, че е време всички ученици да преминат напълно на онлайн обучение. Присъствената форма, според тях, рискува живота и здравето им, както и това, на техните близки заради разрастващата се пандемия от коронавирус.

НИНОВА ВЛИЗА В COVID ОТДЕЛЕНИЕ И ЩЕ ВЪРШИ САНИТАРНА ДЕЙНОСТ

"Управляващата партия се провали в управленските решения. Изпуснаха летните месеци, когато трябваше да се вземат мерки. Децентрализираха процесите, за да не носят отговорност, като ги разпределиха по Регионалните управления на образованието и директорите на училища сами да се справят. Мисленето им е мандатно и да ползват кризата така, че да се задържат до края на мандата. Целта им е грешна." Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ХЕМАТОЛОГ: И ОБИКНОВЕНАТА ПЛАЗМА ДАВА РЕЗУЛТАТ ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО НА COVID-19

"Преливане на обикновена прясно замразена кръвна плазма дава добри резултати при лечението на коронавируса. Антибиотичната терапия не е правилна. Паталогоанатомите доказаха, че пациентите с COVID-19 умират от запушване на кръвоносните съдове, а чрез вливане на плазма те се отпушват и се подобрява кръвообращението. И не е нужно плазмата да съдържа антитела от преболедували коронавирус." Това заяви категорично хематологът доктор Чавдар Ботев.

НАД 1 300 ПАЦИЕНТИ С КОРОНАВИРУС СА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ У НАС

2 279 нови случая на коронавирус са регистрирани у нас за последното денонощие. Направените PCR тестове към днешна дата са общо 911 936, като през изминалите 24 часа са 5 729. Потвърдените случаи нараснаха до 120 697. От тях активни са 82 125. Хоспитализираните пациенти са 6 193, от които 408 са настанени за лечение в интензивни отделения.

СЕДМИЦАТА НА КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ: НЯКОИ ОПТИМИСТИЧНИ ДАННИ, НО УВЕЛИЧАВАЩА СЕ СМЪРТНОСТ

Тенденцията повече случаи на заразени с новия коронавирус в България при по-малко направени PCR тестове се запазва и през настоящата седмица (16.11 - 29.11.2020), но вече разликите са доста по-малки.

МЪЖ ПОЧИНА СЛЕД РАЗКАРВАНЕ ИЗ ТРИ БОЛНИЦИ ЗА 24 ЧАСА. РАЗКАЗВА СИНЪТ МУ

Пациент с COVID-19 e починал след разкарване из пловдивски болници. Това е четвъртият подобен трагичен случай в Пловдив. Загиналият е 70-годишният Йордан Недев от Стамболийски, съобщи неговият син Николай в открито писмо до медиите. На 12-ти ноември баща му, който страдал от сърдечно заболяване и сънна апнея, е бил откаран в тежко състояние от "Спешна помощ" първо в УМБАЛ "Свети Георги". Оттам го пренасочили за приемане в МБАЛ - Пловдив.

МАЙКАТА НА БЕБЕ С COVID-19: НЕ СЪМ ЧАКАЛА ЧАСОВЕ И НЕ СЪМ БЛЪСКАЛА ПО ВРАТАТА

Публикациите в медиите за „55-дневно бебе с COVID-19, оставено 10 часа без преглед и лечение, заключено с майката“, не отговарят на истината. Това заяви от болничната си стая на Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив днес самата майка Венета Гайтанджиева. "Искам да се извиня на УМБАЛ „Свети Георги“! Без мое знание, в медийното пространство се тиражират изопачени факти, които директно обвиняват лекарите от болницата в несъществуваща вина. Видях едва вчера какво пише за нашия случай и се ужасих. Дъщеричката ми е с положителен тест за коронавирус, но е добре“, сподели през сълзи майката на Мая, която днес навършва 2 месеца.

ЛИПСА НА ЛЕГЛА ИЛИ ОТКАЗ ЗА ПРИЕМ В БОЛНИЦА СА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТТА НА 36-ГОДИШЕН МЪЖ?

Становище от УМБАЛ - Бургас по отношение смъртта на 36-годишния мъж.

БЪЛГАРИЯ Е ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ПРЕД МАКЕДОНИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Не е лесно да планираш бъдещето в регион като Балканите, където историята често хвърля сянка върху настоящето, пише Associated Press в материал, разказващ за напрегнатите отношения между България и Северна Македония, които са пречка по европейския път на Скопие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com