Новините: Най-важното за деня, 22 ноември

7091
Новините: Най-важното за деня, 22 ноември
Снимка: Instagram/Скрийншот

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 22 ноември.

ПРОЕКТЪТ "БЪЛГАРСКО ЛЯТО" НА В. БОЖКОВ - ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМЕ ДА ЧУЕМ, ИЛИ РЕАЛНО ИЗПЪЛНИМИ ИДЕИ

"Не целя да бъда премиер или да имам политическа власт. "Българско лято" не е партия, а политически проект за образовани български. Аз съм бизнесмен, а не политик. В политиката трябва да влязат млади хора с чисти сърца. Личната ми мисия е да реализирам проекта, да елиминирам корупцията и зависимостите на властта. Бъдете смели и независими. Отстоявайте позицията си и дръжте на думата си." С тези думи Васил Божков се включи в представянето на своя проект "Българско лято".

В. СИМЕОНОВ: ИСКАМЕ ТРИСЕДМИЧЕН ЛОКДАУН, ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ И РАЗПУСКАНЕ НА ПАРЛАМЕНТА

„По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне 3-седмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва“. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов тази сутрин. Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.

УЧИТЕЛИ ОТ АСЕНОВГРАД КЪМ МОН: ИСКАМЕ ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ

Учители от Асеновград се обръщат с отворено писмо към Министерство на образованието и науката (МОН) и към Регионално управление на образованието (РУО) - Пловдив. Чрез него те изразяват мнение, че е време всички ученици да преминат напълно на онлайн обучение. Присъствената форма, според тях, рискува живота и здравето им, както и това, на техните близки заради разрастващата се пандемия от коронавирус.

НИНОВА ВЛИЗА В COVID ОТДЕЛЕНИЕ И ЩЕ ВЪРШИ САНИТАРНА ДЕЙНОСТ

"Управляващата партия се провали в управленските решения. Изпуснаха летните месеци, когато трябваше да се вземат мерки. Децентрализираха процесите, за да не носят отговорност, като ги разпределиха по Регионалните управления на образованието и директорите на училища сами да се справят. Мисленето им е мандатно и да ползват кризата така, че да се задържат до края на мандата. Целта им е грешна." Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ХЕМАТОЛОГ: И ОБИКНОВЕНАТА ПЛАЗМА ДАВА РЕЗУЛТАТ ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО НА COVID-19

"Преливане на обикновена прясно замразена кръвна плазма дава добри резултати при лечението на коронавируса. Антибиотичната терапия не е правилна. Паталогоанатомите доказаха, че пациентите с COVID-19 умират от запушване на кръвоносните съдове, а чрез вливане на плазма те се отпушват и се подобрява кръвообращението. И не е нужно плазмата да съдържа антитела от преболедували коронавирус." Това заяви категорично хематологът доктор Чавдар Ботев.

НАД 1 300 ПАЦИЕНТИ С КОРОНАВИРУС СА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ У НАС

2 279 нови случая на коронавирус са регистрирани у нас за последното денонощие. Направените PCR тестове към днешна дата са общо 911 936, като през изминалите 24 часа са 5 729. Потвърдените случаи нараснаха до 120 697. От тях активни са 82 125. Хоспитализираните пациенти са 6 193, от които 408 са настанени за лечение в интензивни отделения.

СЕДМИЦАТА НА КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ: НЯКОИ ОПТИМИСТИЧНИ ДАННИ, НО УВЕЛИЧАВАЩА СЕ СМЪРТНОСТ

Тенденцията повече случаи на заразени с новия коронавирус в България при по-малко направени PCR тестове се запазва и през настоящата седмица (16.11 - 29.11.2020), но вече разликите са доста по-малки.

МЪЖ ПОЧИНА СЛЕД РАЗКАРВАНЕ ИЗ ТРИ БОЛНИЦИ ЗА 24 ЧАСА. РАЗКАЗВА СИНЪТ МУ

Пациент с COVID-19 e починал след разкарване из пловдивски болници. Това е четвъртият подобен трагичен случай в Пловдив. Загиналият е 70-годишният Йордан Недев от Стамболийски, съобщи неговият син Николай в открито писмо до медиите. На 12-ти ноември баща му, който страдал от сърдечно заболяване и сънна апнея, е бил откаран в тежко състояние от "Спешна помощ" първо в УМБАЛ "Свети Георги". Оттам го пренасочили за приемане в МБАЛ - Пловдив.

МАЙКАТА НА БЕБЕ С COVID-19: НЕ СЪМ ЧАКАЛА ЧАСОВЕ И НЕ СЪМ БЛЪСКАЛА ПО ВРАТАТА

Публикациите в медиите за „55-дневно бебе с COVID-19, оставено 10 часа без преглед и лечение, заключено с майката“, не отговарят на истината. Това заяви от болничната си стая на Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив днес самата майка Венета Гайтанджиева. "Искам да се извиня на УМБАЛ „Свети Георги“! Без мое знание, в медийното пространство се тиражират изопачени факти, които директно обвиняват лекарите от болницата в несъществуваща вина. Видях едва вчера какво пише за нашия случай и се ужасих. Дъщеричката ми е с положителен тест за коронавирус, но е добре“, сподели през сълзи майката на Мая, която днес навършва 2 месеца.

ЛИПСА НА ЛЕГЛА ИЛИ ОТКАЗ ЗА ПРИЕМ В БОЛНИЦА СА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТТА НА 36-ГОДИШЕН МЪЖ?

Становище от УМБАЛ - Бургас по отношение смъртта на 36-годишния мъж.

БЪЛГАРИЯ Е ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ПРЕД МАКЕДОНИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Не е лесно да планираш бъдещето в регион като Балканите, където историята често хвърля сянка върху настоящето, пише Associated Press в материал, разказващ за напрегнатите отношения между България и Северна Македония, които са пречка по европейския път на Скопие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com