Новините: Най-важното за деня, 22 септември

9249
Новините: Най-важното за деня, 22 септември
Снимка: БГНЕС

В страната бе отбелязана 110-та годишнина от обявяването на Независимостта на България, София се присъедини към Европейския ден без автомобили, алкохолът е убил 3 млн. души през 2016 година... тези и други акценти избра за вас екипът на Actualno.com в празничния 22 септември. 

БЪЛГАРИЯ ОТБЕЛЯЗВА 110 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМОСТ

На днешния ден България отбелязва 110-годишнина от обявяването на своята Независимост. Чествания има в цялата страна, но традиционно основните празненства са в старата столица Велико Търново и в центъра на София. В десетки градове се проведе демонстрация на модерна военна техника.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ВСЯКА НЕДЕЛЯ ДА Е ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ В СОФИЯ

За поредна година София се включи в Международния ден без автомобили. По този повод синята зона за паркиране в столичния център е затворена между 11 и 17 часа.

АЛКОХОЛЪТ Е УБИЛ 3 МЛН. ДУШИ ПРЕЗ 2016 Г.

Според СЗО около 237 милиона мъже и 46 милиона жени се сблъскват с проблеми с алкохола, като повечето са в Европа и Америка.

ПОЧИНА ЖУРНАЛИСТЪТ ГЕОРГИ ВАСИЛСКИ

Съдбата на Георги Василски е свързана с Българското национално радио и програма “Христо Ботев” – репортер и редактор през 80-те години на миналия век, главен секретар на БНР, директор на програмата през 90-те, кореспондент на радиото в Букурещ, главен редактор през последните години от живота си

СДВР ТЪРСИ НОВИ СЛУЖИТЕЛИ

Кандидатите трябва да имат добра физическа подготовка, на възраст до 40 години, минимум със средно образование и да притежават шофьорска книжка. Да не са осъждани.

ЗАМЕСТНИК-ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА САЩ ИСКАЛ ДА ОБЯВИ ТРЪМП ЗА НЕДЕЕСПОСОБЕН

Заместникът на главния прокурор на САЩ и заместник-министър на правосъдието Род Розенстайн е предлагал разговорите на американския президент Доналд Тръмп да бъдат записвани тайно, за да бъде доказана неговата недееспособност, съобщи The New York Times.

ЖИТЕЛИ НА КВ. "ГОРУБЛЯНЕ" БЛОКИРАХА ШОСЕТО

Десетки жители на столичния квартал продължават и днес да протестират, несъгласни с плановете за изграждане на парк върху частни имоти, а не върху общински и частни.

КАКВО ЩЕ Е ВРЕМЕТО ПРЕЗ ИДНАТА СЕДМИЦА?

ВИЖТЕ И ДНЕВНИЯ ХОРОСКОП ЗА 23 СЕПТЕМВРИ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com