Новините: Най-важното за деня, 23 април

5619
Новините: Най-важното за деня, 23 април
Снимка: БГНЕС

Екипът Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните новини от днешния ден.

КОНФЕРЕНЦИЯ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ПО БЪЛГАРСКИ: АЛКОХОЛ, ПАРТИ С ПОЛУГОЛИ ЖЕНИ И ПРИЗИВИ ЗА РАЗМНОЖАВАНЕ

Представители на Европейския младежки форум изразиха своето недоволство относно начина, по който Българското европредседателство организирало спонсорирано от ЕС младежко събитие в София миналата седмица, коментирайки неадекватното поведение на официалните лица, заети с организацията, пише Euractiv.

СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО ОТГОВОРИ НА КРИТИКИТЕ ЗА СКАНДАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Европейската младежка конференция имаше за цел да бъде платформа за диалог между младите хора от 40 държави в ЕС, Западните Балкани и Източното партньорство и хора на ръководни политически постове от българското правителство, Европейската комисия и ООН.

БОРИСОВ ПОИСКАЛ ОБЯСНЕНИЕ ЗА АРЕСТА НА ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА (ВИДЕО)

Зададох въпрос и аз като вас (бел. ред - журналистите) защо толкова дълго се наложи да стоят на мястото, където бяха задържани. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на Actualno.com дали според него арестът на кмета на "Младост" Десислава Иванчева е протекъл по закон и дали е използвана прекомерна сила.

ИВАН ГЕШЕВ: ПРАВАТА НА ЧОВЕКА Е СИНОНИМ НА ПРАВА НА НАРУШИТЕЛЯ

"Правата на човека е синоним на права на нарушителя. Махалото мина в другата крайност – в липса на всякаква държава. Политиците приемат законите, ние ги изпълняваме." Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, коментирайки темата с ареста на кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

МАРКОВСКИ ЗА ИВАНЧЕВА: В ПРОКУРОРСКИ МЕЧТИ НЕ ИСКАМ ДА ПЛУВАМ

На въпрос "имали ли сте личен контакт с нея", той отговори "прокуратурата го обясни". Единственият личен контакт на Александър Ваклин с Десислава Иванчева е бил в нейния кабинет, където тя се държала хладно с него по собствените му думи. Абсолютно няма нито едно доказателство за искани от нея пари. Това заяви Марин Марковски, адвокат на кметицата на район „Младост” Десислава Иванчева, в коментар за ареста ѝ.

5 000 ПЪТНИЧЕСКИ АВТОБУСА У НАС НЯМАТ КОЛАНИ

До момента около 5 000 автобуса са без колани и не всички са технически пригодени затова. Това заяви заместник-министърът на транспорта Ангел Попов по време на обсъждане на работните проекти на законите за движението по пътищата, за водачите на моторни превозни средства и за пътните превозни средства.

БЪЛГАРИТЕ СА ПО-НЕЩАСТНИ И СМЯТАТ ЖИВОТА СИ ЗА ПО-НЕСПРАВЕДЛИВ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ

Българите са по-нещастни и смятат живота си за по-несправедлив в сравнение с останалите народи, живеещи в Европа. Това показват резултатите на проучване на Европейската комисия за оценката на гражданите на ЕС за справедливост.

ЗАРАДИ ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ КУПУВАМЕ ПО-НЕКАЧЕСТВЕНИ, НО ПО-СКЪПИ ХРАНИ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ

Налице е разминаване в състава и качеството на някои продукти, предлагани на българския и европейския пазар. Също така значителна част от идентичните продукти се предлагат на по-високи цени у нас.

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЛИЧНИ ЛЕКАРИ: ОМРЪЗНА НИ ДА БЪДЕ АДВОКАТИ И СЧЕТОВОДИТЕЛИ

Общопрактикуващите лекари излязоха на протест с настояване да бъдат намалени административните им задължения.

РАЗСЛЕДВАНЕ ПОКАЗА ОНЛАЙН АКТИВИСТИ, РАЗПРОСТРАНЯВАЩИ КОНСПИРАТИВНИ ТЕОРИИ ЗА СИРИЯ

Разследването дали е имало химическа атака в Сирия продължава, но група влиятелни онлайн активисти вече разпространяват своята версия за събитията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com