Новините: Най-важното за деня, 23 август

6030
Новините: Най-важното за деня, 23 август
Снимка: БГНЕС

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Това стана ясно от гласуване в СЕМ след проведения конкурс, в който участваха шестима кандидати. Каменаров получи четири от общо пет гласа. Подкрепен бе от Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова.

СЪРБИЯ ВРЪЩА ОБРАТНО ДИПЛОМАТИТЕ СИ В МАКЕДОНИЯ

Персоналът на сръбското посолство ще бъде върнат в Скопие утре, 24 август, заяви сръбският министър на външните работи Ивица Дачич в телефонен разговор с македонския му колега Никола Димитров.

ООН С РАННО "ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ" КЪМ САЩ ЗАРАДИ РАСИЗМА

Комисия на ООН, отговаряща за борбата с расизма, отправи „ранно предупреждение“ във връзка със ситуацията в САЩ – необичаен ход, който обикновено сигнализира за назряването на граждански конфликт.

ИСПАНСКИ СЪД ОТМЕНИЛ ДЕПОРТИРАНЕТО НА ИМАМА, СВЪРЗАН С АТЕНТАТА В БАРСЕЛОНА

Испански съд отхвърлил през 2015 г. заповедта за екстрадиране от Испания на имама Абделбаки Ес Сатти, под чието влияние са били членовете на терористичната клетка, свързана с атентата в Барселона. Искането за депортиране било свързано с 4-годишна присъда, получена в Сеута, за трафик на наркотици.

РАДЕВ: АЗ СПРЯХ ПОРЪЧКАТА ЗА ОБСЛУЖВАНЕТО НА ТЕЛ. 112, ПОДДЪРЖАЩАТА ФИРМА НИ ПРИТИСКА

Аз спрях поръчката за тел. 112. Беше намерен дефект в нея и това беше основанието. Усещам се притиснат като министър от тези, които досега са изпълнявали задълженията си по този договор. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

ОТЕЦ БОЯН САРЪЕВ: РОДОПИТЕ СА В РЪЦЕТЕ НА ДПС, МОЖЕ ДА ОБЯВЯТ АВТОНОМИЯ

Целите Родопи са блокирани и заклещени в ръцете на ДПС. Бавно и полека се подготвя автономия. Това каза по бТВ oтец Боян Саръев. Автономията всъщност я има, но не териториална, а политическа, уточни той.

"АНОНИМНИТЕ" ОТ СОФИЯ: БАЛКАНИТЕ ТРАНСПОРТИРАТ ОРЪЖИЕ ДО БЛИЗКИЯ ИЗТОК С ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПОЛЕТИ

Само през месеците май и юни от Сърбия е продадено оръжие на Саудитска Арабия с помощта на 15 самолетни полета. Продаденото оръжие е 1700 тона, включващо боеприпаси и различни оръдия. Всички пратки са били описани като "дипломатическа поща". Това се казва в документация на международната хакерска група "Анонимните"

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ТЕМАТА "ЦАНКОВ КАМЪК" ЦЕЛИ ДА ОТВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО ОТ КРАЖБИТЕ И СКАНДАЛИТЕ ПРИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ

Темата "Цанков камък" цели да отвлече вниманието от кражбите и скандалите при управляващите. По-съществената обаче причина е нашето предложение за антикорупционен закон, защото то очевидно плаши управляващите. Това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ДО 100 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е С КЛИМАТ КАТО НА АФРИКА

До 100 години климатът в България ще се доближи до африканския, което ще се отрази на селското стопанство. Това каза проф. Христо Пимпирев, директор на Българския антарктически институт.

НОВ ЗАКОН ЗАТЯГА КОНТРОЛА ВЪРХУ ХРАНИТЕ

Повишаване на санкциите, налагани за нарушение на разпоредбите на законодателството по безопасност на храните, предвижда проектът на нов закон за храните, който правителството предлага на Народното събрание за приемане. Целта на проекта е да се засили ефективността на контрола и да се повиши сигурността за потребителите.

БЪЛГАРИЯ Е СРЕД СТРАНИТЕ В ЕС С НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ НА МЕСОТО

България е в тройката на страните от ЕС с най-ниски цени на месото, показват данни на Евростат. Другите две държави са Полша и Румъния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика