Новините: Най-важното за деня, 23 май

6842
Новините: Най-важното за деня, 23 май
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден.

ПРОКУРОР ГЕШЕВ ПРЕДПОЧИТА ДА НЕ ГОВОРИ ЗА ИМОТИТЕ НА ЖЕНА СИ И ДАЛИ ИМА ВРЪЗКА С ВАКЛИН

Ръководителят на Специализираната прокуратура и зам.-главен прокурор Иван Гешев не желае да каже какво е имуществото на жената, с която съжителства - Детелина Ханчева. А въпросът какво всъщност притежава Ханчева стана актуален след разследване на Frognews, което показва имотна връзка на Ханчева с основния свидетел срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева - Александър Ваклин.

РЕШЕНИЕТО ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ Е ЯСНО. КАКВО ЧАКАМЕ?

Темата за мръсния въздух в България влезе и в предизборното говорене – поне на партиите и кандидатите, които се целят в градската средна класа. Крайно време беше. Но пак имаме проблем – политиците, които я коментират, идея си нямат за какво иде реч, особено като стигнат до предложения за решаване на проблема.

РУСИЯ УВЕЛИЧАВА ЗЛАТНИТЕ СИ ЗАПАСИ, ИМА ЛИ НЕСИГУРНОСТ В СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА?

Русия стана най-големия купувач на злато в света през първото тримесечие на 2019 г., предаде ТАСС. По данни на Световния съвет за златото (WGC) от януари до март Русия се е сдобила на международните пазари с 55,3 тона злато и по този начин е увеличила запасите си до 2168 тона. Делът на златото в руските валутни резерви възлиза в момента на 18%.

БОРИСОВ ПО НОВА: НЕ БЕ, ЩЕ СЛУШАТЕ И ВИЕ-НЯМА САМО ДА МЕ ПИТАТЕ ГЛУПОСТИ

"Ма с това ли се занимавате" – така Борисов реагира на въпрос на Нова телевизия относно евентуално недеклариран негов имот. "Там, това което е оградено, беше прасето, кокошките, зайчарника", добави лидерът на ГЕРБ. По думите му, ставало въпрос за една стая, която още по времето на Николай Бареков като лице на ТВ7 била снимана, дори с дрон. Това е пристройка, която е част от декларираното ми като имот в декларацията пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), а тази пристройка Борисов използвал, за да посреща хора.

ЗА ДА СИ КУПИШ ЖИЛИЩЕ В СТАРА ЗАГОРА РАБОТИШ 7Г., ВЪВ ВАРНА 11Г.

Цените на жилищата в страната и възнагражденията в момента са такива, че на един жител на Стара Загора, който получава средната за града работна заплата, са му необходими 7 години и 4 месеца работа, за да си купи жилище от 80 квадрата в града.

ЙОНЧЕВА: БОРИСОВ ОТНОВО ИЗЛЪГА, ТОЙ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ

"Сега ще ме слушате, без да ми задавате глупави въпроси! Извинявам се, че говоря за тези женици! Те са жалки". Това мисли и говори премиерът Бойко Борисов за българските журналисти, както и за мен, и за лидера на най-голямата опозиционна партия. В друга страна, след подобни думи, би последвала веднага оставка на политика, който си е позволил да ги произнесе. В България те минават в рубриката "предизборен сеир" и не правят впечатление. Това написа водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева в социалната мрежа Facebook.

ДЪРЖАВАТА ОТДЕЛЯ 1МЛН.ЛВ. ЗА ИЗКУПУВАНЕТО НА ЧАСТНИ ГОРИ

Държавата ще отдели 1 млн. лева, за да поднови изкупуването на частни гори. Това каза пред БНР лесовъдът Георги Костов, който е съветник на земеделския министър и бивш зам.-министър на земеделието с ресор „Гори“. В България има близо 2 млн. парцела малки частни гори, които се управляват неефективно, а голяма част от собствениците дори не знаят къде се намира собствеността им. „Идеята е държавата да подпомогне тези собственици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com