Новините: Най-важното за деня, 23 юли

18750
Новините: Най-важното за деня, 23 юли
Снимка: Getty Images/Guliver

Actualno.com събра акцентите от днешния 23 юли във вечерния информационен бюлетин. Ето по-важното накратко:

ДЕН НА ТРАУР В ТРИГРАД В ПАМЕТ НА КРИСТИЯН

Мястото, където е открито тялото на Кристиян, е било обхождано по време на издирването му. Това съобщи пред Нова телевизия Цветан Славков, кмет на Триград, където на 8 юли неправоспособното 16-годишно момче блъсна с лек автомобил петима пешеходци. Кметът заяви, че погребението на Кристиян е днес, а в Триград е ден на траур в памет на момчето. По-късно през деня bTV информира, че аутопсията на тялото е показала, че Кристиян е починал преди около две седмици.

ДПС: ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ Е "БУШОН", ЗАЩОТО Е НЕКОМПЕТЕНТЕН

Валери Симеонов е „бушон“ по отношение на скандалите в държавата - най-малкото защото е некомпетентен. Един вицепремиер няма опция за лично мнение. Това заяви народният представител от Парламентарната група на ДПС Велислава Кръстева в ефира на БНТ.

ОТ 25-26 г. НЕ СЕ ОЦЕНЯВА ЗНАЧЕНИЕТО НА АРМИЯТА НИ, СМЯТА КАРАКАЧАНОВ

Не смятам, че Българската армия не е в състояние да изпълнява своите конституционни задължения. Трудности има, но те са свързани с недооценяване на ролята и значението на Българската армия от 25-26 години насам. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БНР.

ЗАДЪРЖАХА МИГРАНТИ НА "ТРАКИЯ", ПОЛИЦАИ СРЕД ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА КАНАЛА ЗА ТРАФИК

Мигранти и полицаи бяха задържани при акция на МВР. Те са хванати близо до бензиностанция на магистрала „Тракия”. Стана ясно, че сред задържаните полицаи обаче е нямало действащ служител на МВР. 600 евро от мигрант взели организаторите на канала за трафик на хора.

САЩ: ОСТАВАМЕ НА БАЛКАНИТЕ, ЩЕ СПРЕМ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ

САЩ ще увеличат своя ангажимент на Балканите, за да го защитят от отрицателното влияние на Русия. Това заяви заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси Хойт Брайън Ий.

ЕРДОГАН КЪМ БЕРЛИН: НЕ СЕ НАМЕСВАЙТЕ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ НИ РАБОТИ

Германия няма право да се намесва в вътрешните работи на Турция, заяви турският президент Реджеп Ердоган на фона на нарастващото напрежение между двете страни, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС. Това след стана след арестите на германци от страна на Анкара, след което Берлин предупреди своите граждани за опасност от пътуване до южната ни съседка.

ПЪРВИ МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ОЛИМПИАДАТА ЗА ГЛУХИ В ТУРЦИЯ

Борецът Иван Стоилов (кат. 66 кг) в класическия стил донесе първо отличие за България от провеждащите се в момента Олимпийски игри за глухи в Самсун, Турция. Нашето момче разби в битката за бронзовия медал Стивънс Мелендер от Венецуела с 9:0 точки.

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР СМЕНИЛ БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА "ПИРОГОВ"

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров е сменил борда на директорите на УМБАЛ "Пирогов", информира БНР. Уволнени са част от членовете на борда, като бордът ще остане само с трима представители - директорът на спешния институт, лице от министерството и лекар от болницата.

ТРЪМП РИСКУВА ЛЕЧЕНИЕТО НА ХИЛЯДИ БОЛНИ ОТ СПИН ПО СВЕТА

Напредъкът в борбата срещу епидемията от СПИН може да бъде блокиран от недостиг на финансиране, което се очаква да нарасне при предложените от Доналд Тръмп съкращения на средствата за глобални проекти в областта на здравеопазването, предупредиха експерти и активисти преди важна конференция по въпросите на ХИВ.

75 ГОДИНИ ОТ РАЗСТРЕЛА НА НИКОЛА ВАПЦАРОВ

На 23 юли 1942 г. Военнополевият съд на Царство България издава присъда срещу Никола Вапцаров. Десет години по-късно светът научава, че разстреляният тогава е един от най-големите български поети на XX век.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com