Новините: Най-важното за деня, 24 януари

3524
Новините: Най-важното за деня, 24 януари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 24 януари.

ДЕН 200 НА ПРОТЕСТИ: ПРОТЕСТИРАЩИ СЕ ОПИТАХА ДА ПРОБИЯТ ПОЛИЦЕЙСКИЯ КОРДОН (ВИДЕО)

Сблъсък между протестиращи и полицаи на протеста в София. В Ден 200 от антиправителствените протести у нас се събраха стотици хора. Те се опитаха да пробият полицейския кордон и да достигнат до сградата на Министерски съвет. Недоволните скандираха "Оставка", "Мафия" и "Борисов позор, оставка и затвор".

ЦВЕТАНОВ: КОГАТО ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ ПОЛУЧАВАШ ДПС

"Когато гласуваш за ГЕРБ получаваш ДПС." Това заяви категорично председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов. По думите му, изборите са били абсолютно честни, когато той е бил член на ГЕРБ. Освен това, партията не е имала възможност да провежда такива, тъй като почти винаги е имало служебно правителство.

БОРИСОВ ПИТА ЗАЩО РАДЕВ МЪЛЧИ ЗА АРЕСТА НА НАВАЛНИ

"Ние не сме като тях да обиждаме. Попитахме каква е позицията за задържането на Навални и за изгонените руски дипломати на най-висшата институция у нас - държавният глава. Да каже да, не, няма да му се карат толкова, не е страшно. Нямаме отговор досега. А нашата позиция - на правителството - е да бъдат освободени хората, които са задържани за политическа дейност. Това не означава че ще си развалим отношенията с Руската федерация. Когато са нарушени нашите ценности не е страшно да си кажем позицията." Това каза премиерът на България Бойко Борисов при посещение в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Той припомни и тезата си в подкрепа на Навални.

СЪВЕТНИК НА РАДЕВ ЗА НАВАЛНИ: НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ КОМЕНТИРАТ НЕЩА, СЛУЧИЛИ СЕ В ЧУЖБИНА

"Логично е Румен Радев да се кандидатира за втори мандат и смятам, че ще го направи", заяви професор Александър Маринов от Стратегическия съвет към президента. Той подчерта, че държавният глава е имал добри четири години и посочи, че има висока подкрепа от гражданите. По думите на професор Маринов, конфликтът на президента с изпълнителната власт не е самоцелна задявка или лична кавга, а принципно различие относно начина, по който се управлява България, и резултатите от управлението. Той беше категоричен, че който и да е управляващ и управлява лошо, би получил същите оценки от Стратегическия съвет към президента и това не би променило техните предложения.

БОРИСОВ: ПОЧИСТВАМЕ НЕЗАКОННИТЕ СМЕТИЩА И ЩЕ ИМА "ЖЕСТОК" КОНТРОЛ

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Емил Димитров да изготви справка за всички нерегламентирани сметища в страната. „Да заделим средства, да пратим да ги изчистят един път завинаги и после вече контролът да бъде жесток“, изиска министър-председателят при посещението си в Националния координационен център в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за контрол върху незаконния внос на отпадъци, наблюдение на язовирите и въздуха.

С 300 ПО-МАЛКО ЗАРАЗЕНИ С КОРОНАВИРУС ЗА ДЕНОНОЩИЕТО

Новите случаи на коронавирус COVID-19 у нас за последното денонощие са 266 по данни на Единния информационен портал. Направени са общо 4 479 теста, от които 3 016 са PCR и 1 463 - антигенни. Положителните резултати са съответно 182 и 84. Това е 5,93% от всички изследвани. Най-голям брой новорегистрирани заразени има в София – 66. В статистиката втори се ннарежда Бургас с 36, следван от Варна – с 25.

СЕДМИЦАТА НА КОРОНАВИРУСА: ОТДРЪПВАНЕ НА ЗАРАЗАТА, НО ЗНАК ЗА ВНИМАНИЕ ОТ PCR ТЕСТОВЕТЕ

Спад на новите случаи и като абсолютен брой - с 370 общо, и като процент на положителни тестове - 10,29% по-малко, има през изминаващата вече седмица 18.01 - 24.01.2021 година (припомняме, че всеки отчет се отнася за денонощието преди да излезе). За сравнение, предишната седмица намалението беше с 2196 случая.

КАНТАРДЖИЕВ НАМЕКНА, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИБЕГНЕ ДО РУСКА ИЛИ КИТАЙСКА ВАКСИНА

"Ще търсим ваксини срещу коронавируса от другаде, ако не успеем да вземем достатъчно през европейския квотен принцип." Това заяви професор доктор Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

ОТВАРЯТ ФИТНЕСИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ СЕ ВРЪЩАТ В КЛАС ОТ 4-ТИ ФЕВРУАРИ?

От 4-ти февруари в училище се връщат VII, VIII и XII клас, потвърди здравният министър Костадин Ангелов. Това са 37,5% от учениците.

МЛАДЕЖ ЗАГИНА ПОД ЛАВИНА КРАЙ БАНСКО

Лавина падна в Пирин преди обяд днес. Сигналът за падналата лавина по Бъндеришките улеи и за загинал човек е подаден към 11:30 ч. В обсега на лавината имало група, всички са били екипирани с еърбеци и ПИП-сове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com