Новините: Най-важното за деня, 24 март

3898
Новините: Най-важното за деня, 24 март
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 24 март, неделя.

ЦАЧЕВА: ЩОМ СЪМ В ОСТАВКА, ЗНАЧИ НЕЩО НЕ СЪМ НАПРАВИЛА КАКТО ТРЯБВА

"Ако знаех, че в една и съща фирма сме толкова хора, тогава щях да мисля по друг начин. Въпреки че не мисля какво лошо има в това. Категорично мога да заявя, че нямам никакви взаимовръзки с фирмата. И не отива аз да коментирам дали има лобизъм, или няма". Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева във връзка със закупуването на апартамент в ключов софийски квартал на стойност под пазарната цена.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: ПРОСТАШКИ ЛОВ НА ВЕЩИЦИ Е ОСТАВКАТА НА ЦАЧЕВА

Липсват всякакви основания за оставката на Цецка Цачева, смята лидерът на ПП НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов, цитиран от агенция "Фокус". Според него тя е един от най-почтените в своята дейност политици.

ДОНЧЕВ ЗА "АПАРТАМЕНТГЕЙТ": ПОДОБНИ СИГНАЛИ НОСЯТ НЕГАТИВИ, КОЕТО ЕРОЗИРА ДОВЕРИЕТО

"Скандалът "Апартаментгейт" може да нанесе щети - особено в предизборна ситуация", заяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

МВР: НЯМА ДА СЕ СТРОЯТ БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ В ЛЮБИМЕЦ, МАЛКО ТЪРНОВО И ЕЛХОВО

Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на брифинг в МВР по повод изнесената от БСП информация, че България ще изгражда бежански центрове в споменатите райони.

СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА - ПЪЛНА С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ

"Министерството на културата официално се отказва от поетия ангажимент да заделя занапред поне 1% от брутния вътрешен продукт за култура, а това става ясно от качения за обществено обсъждане Проект на Стратегия за развитие на българската култура 2019-2029 г.", алармират от сдружение „Зограф“. Не по-малко скандално е, че текстът на проекта за Стратегия за развитие на българската култура, качена в Портала за обществени консултации www.strategy.bg , буквално „гъмжи” и прелива от груби правописни и пунктуационни грешки и вероятно е писан „на коляно” от анонимни чиновници, отбелязват още от гражданското сдружение.

ДЕСЕТКИ ВИДОВЕ РИБИ СА ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ ЧЕРНО МОРЕ

Над 20 пъти са намалели запасите на хищни риби в Черно море за последните 25-30 години. Това каза в ефира на "Дарик радио" бившият министър на околната среда и на търговията и туризма Валентин Василев.

НАД МИЛИОН И ПОЛОВИНА ДУШИ СЕ СЪБРАХА НА МИТИНГ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ИСТАНБУЛ

коло 1,6 милиона избиратели се събраха на площад "Йеникапъ" в Истанбул, за да присъстват на голям съвместен митинг на Народния съюз – коалиция между управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и Партията на националистическото действие (ПНД) преди местните избори в Турция на 31 март, пише изданието Daily Sabah.

КОБРАТА ПРЕОДОЛЯ ТЕЖЪК УДАР, ЗА ДА ЗАПИШЕ ВПЕЧАТЛЯВАЩ НОКАУТ В САЩ

В мач, който надмина и най-смелите очаквания за драма, българският номер едно в тежка категория на професионалния бокс Кубрат Пулев записа една от най-големите си победи, след като с огромна аркада над окото успя да оцелее в мача срещу Богдан Дину в САЩ и в рунд №7 го нокаутира за 27-а победа на професионалния ринг.

13 ОТ 13 ЗА ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ РИНГ

Тервел Пулев едва за втори път в професионалната си кариера не успя да нокаутира съперник, но все пак се добра до много трудна, но и ценна победа над Мич Уилямс в мач, който се проведе в "Хангара" - боксовата галавечер на Top Rank и ESPN.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com