Новините: Най-важното за деня, 24 март

3880
Новините: Най-важното за деня, 24 март
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 24 март, неделя.

ЦАЧЕВА: ЩОМ СЪМ В ОСТАВКА, ЗНАЧИ НЕЩО НЕ СЪМ НАПРАВИЛА КАКТО ТРЯБВА

"Ако знаех, че в една и съща фирма сме толкова хора, тогава щях да мисля по друг начин. Въпреки че не мисля какво лошо има в това. Категорично мога да заявя, че нямам никакви взаимовръзки с фирмата. И не отива аз да коментирам дали има лобизъм, или няма". Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева във връзка със закупуването на апартамент в ключов софийски квартал на стойност под пазарната цена.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: ПРОСТАШКИ ЛОВ НА ВЕЩИЦИ Е ОСТАВКАТА НА ЦАЧЕВА

Липсват всякакви основания за оставката на Цецка Цачева, смята лидерът на ПП НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов, цитиран от агенция "Фокус". Според него тя е един от най-почтените в своята дейност политици.

ДОНЧЕВ ЗА "АПАРТАМЕНТГЕЙТ": ПОДОБНИ СИГНАЛИ НОСЯТ НЕГАТИВИ, КОЕТО ЕРОЗИРА ДОВЕРИЕТО

"Скандалът "Апартаментгейт" може да нанесе щети - особено в предизборна ситуация", заяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

МВР: НЯМА ДА СЕ СТРОЯТ БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ В ЛЮБИМЕЦ, МАЛКО ТЪРНОВО И ЕЛХОВО

Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на брифинг в МВР по повод изнесената от БСП информация, че България ще изгражда бежански центрове в споменатите райони.

СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА - ПЪЛНА С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ

"Министерството на културата официално се отказва от поетия ангажимент да заделя занапред поне 1% от брутния вътрешен продукт за култура, а това става ясно от качения за обществено обсъждане Проект на Стратегия за развитие на българската култура 2019-2029 г.", алармират от сдружение „Зограф“. Не по-малко скандално е, че текстът на проекта за Стратегия за развитие на българската култура, качена в Портала за обществени консултации www.strategy.bg , буквално „гъмжи” и прелива от груби правописни и пунктуационни грешки и вероятно е писан „на коляно” от анонимни чиновници, отбелязват още от гражданското сдружение.

ДЕСЕТКИ ВИДОВЕ РИБИ СА ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ ЧЕРНО МОРЕ

Над 20 пъти са намалели запасите на хищни риби в Черно море за последните 25-30 години. Това каза в ефира на "Дарик радио" бившият министър на околната среда и на търговията и туризма Валентин Василев.

НАД МИЛИОН И ПОЛОВИНА ДУШИ СЕ СЪБРАХА НА МИТИНГ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ИСТАНБУЛ

коло 1,6 милиона избиратели се събраха на площад "Йеникапъ" в Истанбул, за да присъстват на голям съвместен митинг на Народния съюз – коалиция между управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и Партията на националистическото действие (ПНД) преди местните избори в Турция на 31 март, пише изданието Daily Sabah.

КОБРАТА ПРЕОДОЛЯ ТЕЖЪК УДАР, ЗА ДА ЗАПИШЕ ВПЕЧАТЛЯВАЩ НОКАУТ В САЩ

В мач, който надмина и най-смелите очаквания за драма, българският номер едно в тежка категория на професионалния бокс Кубрат Пулев записа една от най-големите си победи, след като с огромна аркада над окото успя да оцелее в мача срещу Богдан Дину в САЩ и в рунд №7 го нокаутира за 27-а победа на професионалния ринг.

13 ОТ 13 ЗА ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ РИНГ

Тервел Пулев едва за втори път в професионалната си кариера не успя да нокаутира съперник, но все пак се добра до много трудна, но и ценна победа над Мич Уилямс в мач, който се проведе в "Хангара" - боксовата галавечер на Top Rank и ESPN.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com