Новините: Най-важното за деня, 24 юни

12391
Новините: Най-важното за деня, 24 юни
Снимка: БГНЕС

Съботният ден премина под знака на решенията на Националния съвет на БСП, а още от сутринта лятото напомни за себе си с шокираща прогноза на синоптиците за времето у нас.

ИДВАТ ЖЕГИ ДО 40 ГРАДУСА

Лятото дойде с пълна сила. Синоптиците предвиждат до 40 градуса в някои части от страната. Това се очква към четвъртък - петък следващата седмица.

САУДИТСКА АРАБИЯ ПРЕДОТВРАТИ АТЕНТАТ СРЕЩУ ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ В МЕКА

В петък вечерта силите за сигурност на Саудитска Арабия предотвратиха терористична атака срещу Голямата джамия в Мека, залавяйки предполагаемия нападател в апартамент, в който той по-късно се самовзриви.

ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ НА МАРЕШКИ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ИМУНИТЕТИТЕ СИ

Цялата парламентарна група на партията на бизнесмена Веселин Марешки ВОЛЯ доброволно ще се откаже от депутатския си имунитет. Вчера прокуратурата поиска имунитетите на някои от депутатите на Марешки, позовавйки се на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Варна, образувано на 12.12.2014 г. за изнудване на собственици на аптеки да прехвърлят бизнеса си.

БСП РЕШИ ДА ПОИСКА 10 ГОДИНИ ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ НА "БУЗЛУДЖА"

Пленумът на БСП реши партията да поиска от държавата 10 години право на ползване на паметника "Бузлуджа". По закон социалистите ще се възползват от авторското право, което се държи от арх. Георги Стоилов. Той вече е дал съгласието си да преотстъпи на социалистите право на ползване.

БСП ЩЕ ВНЕСЕ В ПАРЛАМЕНТА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА СМЕСЕНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА

Националният съвет на БСП взе решение партията да внесе в Народното събрание предложение за промени в Изборния кодекс, предвиждащи въвеждането на смесена избирателна система.

КАРАКАЧАНОВ: ГЕРБ ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯТ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА КАЗАРМАТА

Военният министър Красимир Каракачанов заяви, че според него с времето ГЕРБ ще се съгласят с идеята за връщането на наборната служба, "защото те виждат какво се случва по света". Той коментира, че на първо време трябва да се въведе военно обучение в училище, но това няма да стане от този 15 септември.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА "КТ ПОДКРЕПА": БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ТОК

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви, че страната ще остане без ток и ще се разпадне енергийната ни система, ако се случи написаното в рефернтния документ на ЕК, свързано със затварянето на големите горивни инсталации в комплекс "Марица-Изток". Те произвеждат 40% от българския ток и ако бъдат затворени, ще се разпадне енергийната система, защото този ток няма от къде да бъде внесен, смята Манолов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com