Новините - най-важното за деня, 25 октомври

7216
Новините - най-важното за деня, 25 октомври
Снимка: БГНЕС

Екипът на Actualno.com събра за вас най-важното от новините за 25 октомври, неделя:

ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ Е ДАЛ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ ЗА COVID-19

Премиерът Бойко Борисов съобщи във Фейсбук, че след два PCR теста от днес е положителен с COVID-19. Той е на домашно лечение и има общо неразположение.

БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВА ПРЕМИЕР, ВЪПРЕКИ КОРОНАВИРУСА

Премиерът Бойко Борисов остава начело на Министерски съвет въпреки дадения по-рано положителен тест за коронавирус. Това съобщиха от правителствената пресслужба на запитване на Actualno.com.

КОИ СА КОНТАКТНИТЕ ЛИЦА НА БОРИСОВ – ТРИМА МИНИСТРИ, АНГЕЛ КУНЧЕВ И ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ САЩ

Всички контактни лица на премиера Бойко Борисов влизат под карантина, съобщи ръководителят на РЗИ София д-р Данчо Пенчев. Но кои всъщност са те?

БОЙКО БОРИСОВ С КОРОНАВИРУС – ПОДИГРАВАТЕЛНИТЕ И ЗЛОБНИТЕ КОМЕНТАРИ ВЪВ FACEBOOK

Новината, че премиерът Бойко Борисов се е заразил с коронавирус, моментално предизвика взрив от реакции в социалната мрежа Facebook.

ПРОФ. КОСТА КОСТОВ: ПРЕМИЕРЪТ Е БОЛЕН, А НЕ ПРОСТО ИНФЕКТИРАН, НО ИМА ЛЕКА ФОРМА НА COVID-19

От това което чувам, смятам, че премиерът е болен, а не просто инфектиран. Той обаче има лека форма на COVID-19. Това обясни пулмологът проф. д-р Коста Костов, председател на Експертния съвет за борба с коронавируса, в предаването „120 минути“ по БТВ.

РУМЕН РАДЕВ: РЕЗУЛТАТЪТ И ОТ ДНЕШНИЯ МИ ТЕСТ Е ОТРИЦАТЕЛЕН

В изпълнение на разпоредбите на РЗИ днес отново си направих тест за коронавирус, заради новината за позитивния тест от вчера на президента на Полша след участието му в срещата на върха на инициативата "Три морета" в Талин на 19 октомври. Резултатът и от днешния ми тест е отрицателен. Нямам никакви симптоми и оплаквания, посочва президентът Румен Радев в профила си във Facebook.

СПАД НА БРОЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАВИРУС, АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ СА ПОВЕЧЕ ОТ ИЗЛЕКУВАНИТЕ

Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза лек спад и като абсолютно число, и като процент. За 24 октомври откритите случаи са 1 084, с 509 по-малко от регистрираните ден по-рано 5 589 заразени. Направени са по-малко тестове - 7 094 спрямо 9 831 ден по-рано, което е с 2 737 по-малко на дневна база. Така процентът на положителните тестове бележи лек спад и от 16,16 на сто вече е 15,28 %.

СЕДМИЧНАТА СТАТИСТИКА ЗА КОРОНАВИРУСА: РЕКОРДЕН БРОЙ ЗАРАЗЕНИ, РЕКОРДЕН БРОЙ ПОЧИНАЛИ, РЕКОРДЕН БРОЙ В БОЛНИЦА

Без никаква изненада, положението с новия коронавирус в България продължава да се влошава бързо на седмична база и увеличението на случаите да е близо до удвояване вече трета седмица. За периода 19.10 - 25.10.2020 ударихме един куп нови негативни рекорди и предстои да видим дали след седмица ще се усети някаква тенденция на промяна.

ПРОФ. ВИТАНОВ: АКО СИТУАЦИЯТА СЕ ЗАДЪРЖИ С ТЕЗИ ЦИФРИ, ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ ЩЕ ОПЪНЕ ПОЛЕВИТЕ БОЛНИЦИ

"За да се затегнат мерките срещу коронавируса, трябва да има хора, които да ги спазват". Това коментира пред БНТ математикът от БАН проф. Николай Витанов, който е и статистикът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

БХРА: СТИГА ХАОТИЧНИ МЕРКИ, НЕОБХОДИМИ СА ЯСНИ ПРАВИЛА

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация настоява за ясни мерки и правила, при които се затварят хотели, заведения и ресторанти или се ограничава тяхната дейност. За да има предвидимост за бизнеса, макар и в условията на глобална пандемия и динамично-променяща се обстановка, според нас е необходимо да се приемат ясни правила за действие, така че инвеститорите и работещите в туризма да не бъдат “изненадвани в последния момент” с решения, заради които търпят финансови загуби, категорични са от Асоциацията.

КИРИЛ АНАНИЕВ: НЯМА ПОПУЛИЗЪМ И ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ, БЮДЖЕТ 2021 Е АНТИПАНДЕМИЧЕН

„Прибързано се направиха изводи за средносрочната бюджетна прогноза. Тя беше разработена в безпрецедентна ситуация. В бюджета има ясно изразени приоритети, основно насочени към мерки за преодоляване на последствията от кризата. Аз го наричам антипандемичен бюджет, тъй като в него са заложени над 3 млрд. лева за мерки за борба срещу коронавируса, каза пред БНР министърът на финансите Кирил Ананиев.

МАНГЪРОВ В СКАНДАЛНО-ОТКРОВЕНО ИНТЕРВЮ: НЯМА ПРОТИВОРЕЧИЕ В НЕЩАТА, КОИТО СЪМ КАЗАЛ

Няма противоречие в нещата, които съм казал. И 50 000 души да твърдят, че едно нещо не е глупост, то си остава глупост, ако е глупост. Това заяви доцент Атанас Мангъров, който е категоричен, че значима част от нещата за COVID-19, които се говорят, са неверни.

КИТАЙСКА ВИРУСОЛОЖКА: КОРОНАВИРУСЪТ Е УМИШЛЕНО ПУСНАТ В ПРИРОДАТА, ТОЙ Е МОЩНО БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ

"Повярвайте ми, този вирус не се е измъкнал по погрешка от лабораторията. Не, китайските власти не са толкова глупави, че да го допуснат. Той е умишлено пуснат в природата като изключително мощно и биологично оръжие, което може да убива в голям мащаб, тъй като се разпространява във въздуха и е устойчиво на околната среда“. Това заявява китайска вирусоложка по испанския канал "Телесинко".

ТРЕТИ ПОРЕДЕН ДЕН С РЕКОРДЕН БРОЙ ЗАРАЗЕНИ В СВЕТА

Рекордът за най-много нови случаи на коронавируса по света е бил подобрен за трети пореден ден. Това съобщи днес Световната здравна организация, цитирана от Франс прес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com