Новините: Най-важното за деня, 4 август

6085
Новините: Най-важното за деня, 4 август
Снимка: Фейсбук профил на Мишел Стойкова

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските акценти, от днешния 4 август, вторник.

Протестите: Ден 27 - Протестиращите блокираха ГКПП Капитан Андреево в двете посоки (ВИДЕО)

Протестиращите блокираха ГКПП "Капитан Андреево". На място е и адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио". Блокирано е движението по магистрала "Марица", а върху пътните платна се разпънати палатки.  На място дойде жандармерия, която успя да избута окупиралите пътя хора.

Борисов: Нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора, болниците могат да издържат

На този етап извънредно положение не се налага. Около това становище се обединиха премиерът Бойко Борисов, здравният министър проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на среща между тримата.

ХРИСТО ИВАНОВ ПРОВЕРЯВА "РОСЕНЕЦ" - ИМА ДОСТЪП, НО И ПОЛОВИН ОГРАДА (ВИДЕО)

Иванов обвини кмета на Бургас Димитър Николов, че лъже относно общинския път и че той не стига до плажа. И директно каза на Николов в ефир, че ако до края на седмицата не бъде решен проблемът с оградата - да бъде поставена по границите на частния имот на Ахмед Доган и да бъде указано защо е поставена, ще има нов призив за масово плажуване на "Росенец". Версията на кмета е, че не може да вземе пътя, който е общинска собственост, защото в момента се обжалва ПУП.

ООН: Пандемията води до "катастрофа за поколенията"

Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антониу Гутериш предупреди във вторник за "катастрофа за поколения" след най-голямото прекъсване на образованието в историята поради пандемията от коронавирус.

Кои са лицата на протеста и какви са посланията им? (СНИМКИ)

Всеки ден излизаме с фотографи да заснемем реалността, за да изкореним абсурдната, лъжовна и обидна пропаганда, че протестиращите са утайката на обществото, безделници, наркомани и пияници. На протестите се събират хора от всички общности, сфери и браншове - убедете се сами, пише Мишел Стойкова в социалната мрежа фейсбук.

Публиката се завръща на трибуните

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито.

Здравният министър: Няма да има нови ограничителни мерки, ситуацията в домовете за възрастни е овладяна

Към настоящия момент мерките, които са в България, са абсолютно достатъчни, те са т. нар. "меки мерки". Няма нужда от тяхното разширяване или въвеждането на нови допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в България.

Откриха 4 тона пестициди край с. Койнаре, проверките в страната продължават (ВИДЕО)

Четири тона пестициди са открити край село Койнаре в резервоари в халета на бивше летище. Оставени са там още през 90-те години. Това обясни екоминистърът Емил Димитров, който беше на място, заедно със зам.-главния прокурор Десислава Пиронева. Двамата инспектират започналата проверка по разпореждане на ВАП.

Скандал в ефир: Подкрепила Сачева майка атакува "Системата ни убива"

Владислава Цолова заяви, че протестите, в които участва и „Системата ни убива“ могат да доведат до оставката на правителството, което ще доведе до редица проблеми за хората с увреждания и до забавяне в приемането на важни закони, които се чакат отдавна.

Какво не знаем за маските и как да ги използваме

Маските са медицински и респираторни. Медицинските са трислойни – първият абсорбира влагат, вторият е антибактериален, а третият отблъсква водните пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com