Новините: Най-важното за деня, 7 ноември

4268
Новините: Най-важното за деня, 7 ноември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 7 ноември.

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРИЕ БЮДЖЕТ 2019 НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ

Парламентът прие на първо четене бюджета за догодина. „За“ гласуваха 115 народни представители, сред които представителите на ГЕРБ, "Обединени патриоти", един депутат от "Воля" и един независим. Гласовете "против" бяха 85 и дойдоха от БСП и ДПС. Нямаше нито един "въздържал се".

АБСУРД В "БОНУС-МАЛУС" - ИЗРЯДНИ ШОФЬОРИ ЩЕ БЪДАТ ТОВАРЕНИ С ПО-ВИСОКА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ"

25% по-евтини полици "Гражданска отговорност" за примерните шофьори и до 400% по-скъпи за перманентните нарушители на пътя - това предвижда наредба за коригиране на базовите тарифи за "Гражданска отговорност", която Комисията за финансов надзор (КФН) обяви за обществено обсъждане.

ЗАМ-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КФН: САМО НА ПЪРВО ВРЕМЕ "БОНУС-МАЛУС" МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАОБИКОЛЕНА

Снощи, 6 ноември, Комисията за финансов надзор (КФН) пусна за обществено обсъждане наредбата, с която да бъде въведена чаканата отдавна за система "бонус-малус". Идеята на тази система е да въведе справедливо заплащане що се отнася до размера на застраховките "Гражданска отговорност". Предложението предизвика множество въпроси и предизвика недоумение у много шофьори и собственици на автомобили. Затова Actualno.com потърси зам.-председателя на КФН с ресор "Застраховане" Владимир Савов, който отговори на въпросите ни.

МЕЖДИННИТЕ ИЗБОРИ В САЩ - РЕПУБЛИКАНЦИТЕ УДЪРЖАТ СЕНАТА

Демократическата партия няма да успее да вземе необходимите 23 места в Сената на САЩ, за да преобърне картината на мнозинството там. Затова пък тя има превес в Камарата на представителите.

КАКВО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ СЛЕД МЕЖДИННИТЕ ИЗБОРИ В САЩ?

Данните от междинния вот в САЩ все още не са окончателни, но се очертаха ясни тенденции, какво може да се очаква оттук нататък в американската политика. В първото си официално изявление след края на изборния ден Доналд Тръмп определи резултатите като "изключителен успех". "Изключителен успех тази вечер. Благодаря на всички", написа Тръмп в своя "Туитър" и по този начин показа, че резултатите от междинните избори едва ли ще го накарат да промени стила си.

БАБХ СПРЯ ОТ ПРОДАЖБА СПАНАК СЪС СЪМНЕНИЕ, ЧЕ В НЕГО ИМА ТАТУЛ

БАБХ спря от разпространение в търговската мрежа спанак със съмнение, че е примесен с листа от татул, след извършени незабавни проверки по постъпили два сигнала от граждани за закупен спанак от верига магазини в Костинброд и хипермаркет в Търговище. Листата от спанак са опаковани в пакети по 500 гр, сорт Горила, произведен в област Пловдив, съобщиха от БАБХ.

БЕЗ ФАКС НЯМА КАК ДА СИГНАЛИЗИРАШ ЗА КОРУПЦИЯ И ОЩЕ ПРИМЕРИ ЗА ПРАВНИ АБСУРДИ

Колко невероятно може да звучи дефиницията за "пътуващ" в Закона за туризма, какво налага законотворецът да предвиди около 93 основания за издаване на подзаконови нормативни актове по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, и защо трябва обезателно да имате факс, за да подадете валиден сигнал за корупция? Тези и още правни абсурди за изминалата 2017 г. бяха осветлени на специална церемония днес, предаде репортер на Actualno.com.

СВЕТОСЛАВ МАЛИНОВ: В МОМЕНТА НЕ СМЕ ДОСТОЙНИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕС

"Убеден съм, че последните кризи ще направят Европа по-единна и по-силна. Сигурен съм, че ще има много голямо проевропейско мнозинство в Европейския парламент и Европейският съюз ще мине на ново ниво на интеграция. В този смисъл, след 7 години Европейският съюз ще бъде с повече общи политики, по-добро и ефективно финансиране, и надявам се повече общи институции, измежду които любимата ми институция – Обща европейска прокуратура", заяви евродепутатът Светослав Малинов в интервю за Actualno.com

ОКОНЧАТЕЛНО: ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ ВЪРХУ КОЛИТЕ И ИМОТИТЕ

Поредица от промени в различни закони бяха приети на второ четене от Народното събрание през Закона за корпоративното подоходно облагане. "За" окончателните текстове гласуваха 107 народни представители, "против" - 74 и "въздържали се" - 1.

СЕДМИ МЕСЕЦ РЕМОНТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ - КРАЯТ Е НЕИЗВЕСТЕН

"Навлизаме в седмия месец, а гражданите не спират да търпят неудобства - лавиране в лабиринт от огради, спрени трамваи и фалирали магазини. В Европа централните улици се ремонтират при пълна мобилизация на фирмите, докато тук сме свидетели на безкрайно разтегляне на сроковете и никой в Общината не иска да поеме отговорност за това." Така обобщава ремонтните дейности по ул. "Граф Игнатиев" и пл. "Славейков Борис Бонев, един от инициаторите на "Спаси София."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 30 март 2024 г.

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com