Новините: Най-важното за деня, 8 август

8991
Новините: Най-важното за деня, 8 август
Снимка: Pixabay

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 8 август.

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ГОТВИ ТОТАЛНА ЗАБРАНА ЗА ПУШЕНЕ НА ЗАКРИТО

Тотална забрана за пушене на цигари, наргилета и електронни цигари на водна основа, несъдържащи тютюн, в закрити обществени помещения, туристически обекти, заведения за хранене и развлечения. Това предлагат промени в Закона за здравето, внесени от здравното министерство, които бяха публикувани за обществено обсъждане.

РАДЕВ ОБЯВИ, ЧЕ НЕ МУ Е УДОБНО ДА ПИТА ТУРЦИЯ КОГА ЩЕ ПРЕДАДЕ МИТЬО ОЧИТЕ

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не му е удобно да пита турския си колега кога Димитър Желязков - Митьо Очите ще бъде предаден в България. Това се разбра от негово изказване в Елин Пелин. Министърът е там да инспектира работата и условията на местната полиция.

НИМХ С ПИСМО ДО БОРИСОВ, ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЗА СПИРАНЕ НА РАБОТАТА

Метеоролозите и хидролозите от БАН излязоха с отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което информират, че ще спрат работа и ще подновят протеста си заради продължаващото несправедливо разпределение на бюджета от ръководството на Академията, въпреки допълнително отпуснатите от правителството 15 милиона лева.

ТАЧИ ПОИСКА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРОМЯНА НА ГРАНИЦАТА СЪС СЪРБИЯ

Косовският президент Хашим Тачи отново се обяви за "корекция на границата със Сърбия". Тачи обаче поясни, че не става въпрос за "замяна на територии, а за присъединяване на Прешевската долина към Косово".

ПОХАРЧИХМЕ 2,5 МЛН. ЛЕВА ЗА РЕГИСТЪР ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ - СЕГА ЩЕ ПРОВЕРЯВАМЕ ЗА КАКВО СМЕ ПЛАТИЛИ

След като лично по думите на премиера Бойко Борисов се оказа, че държавата е дала 2,5 млн. лева за информационна система за хората с увреждания, сега правителството почва работа върху "интегрирано административно и социално обслужване на хората с увреждания и свързаните с тях услуги".

ХЛЯБЪТ ВЪРВИ КЪМ ПОСКЪПВАНЕ ОТ СЕПТЕМВРИ

В края на първия месец от есента може да се очаква поскъпване на хляба - със 7-8 стотинки. Това прогнозираха производители и експерти пред “24 часа”.

БЕНЧО БЕНЧЕВ Е В БОЛНИЦА

Бенчо Бенчев е откаран в болница, потвърди пред "Нова телевизия" бившият депутат от ДПС Несрин Узун. На зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас му е прилошало този следобед.

МАЙКА НА ПОСТРАДАЛО В БОЛОНЯ БЪЛГАРЧЕ: НЕ НИ ДАВАХА ИНФОРМАЦИЯ КАКВО СЕ СЛУЧВА

36-годишната Севил Фаик изпраща сина си Алтай на неговото първо работно място - на стаж в италианска фирма, като компютърен техник, заедно с още 19 деца и учителите им. Едва осем часа след инцидента тя и съпругът й разбират, че нещо става със 17-годишния им син.

РЕМОНТИТЕ В СОФИЯ - КАКВО ПРИКЛЮЧВА, КАКВО ПРЕДСТОИ

В събота, 11 август, ще бъде затворено кръстовището на Софийския университет "Св. Климент Охридски". То ще бъде преасфалтирано в рамките на 48 часа, предаде БГНЕС. След преасфалтирането на кръстовището между бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски", ремонтът продължава към паметника "Левски". Движението няма да бъде спирано, заяви зам. - кметът по транспорт в Столичната община Евгени Крусев, който тази сутрин провери ремонтираното мостово съоръжение на ул. "Даскал Попандреев" в Бояна.

БСП И ГЕРБ СЕ СКАРАХА КОЙ Е ГОСТУВАЛ НА БЕНЧЕВ - РУМЕН РАДЕВ ИЛИ БОЙКО БОРИСОВ?

Гостувал ли е министър-председателят Бойко Борисов на скандалния общински съветник от БСП Бенчо Бенчев? Това попита членът на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров. Депутатът от ГЕРБ Тома Биков контрира с въпроса дали президентът Румен Радев е бил гост на Бенчев. Тази дискусия се разрази в ефира на bTV в опита да се изяснят подробности за връзките на Бенчо Бенчев с БСП.

ЗА ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ В РУСИЯ - С ПОЗНАТО ЗВУЧЕНЕ И НА БЪЛГАРСКИ

Три сестри убиха баща си, 14-годишно момиче умря от глад, баща уби децата си... Съседите разказват постфактум, че са чували заплахите на бащата и са виждали, че момиченцето е недохранено, знаели са, че бащата е неадекватен и дори са слушали как убива децата си, но разказват сега, тогава са мълчали. Така започва материалът на руското издание ТОК за домашното насилие в Русия и всичко звучи до болка познато и у нас.

АЛЕКС И ДАНИ ПЕТКАНОВИ ОЧАКВАТ БЕБЕ

Моделът Александра Богданска, вече Петканова, и нейният съпруг - репортерът Дани Петканов, очакват първото си дете. Новината сподели щастливата мама, като публикува снимка на нея и половинката си във facebook. На нея Дани държи снимки от видеозон на очакваното бебе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com