Новините: Най-важното за деня, 9 август

8670
Новините: Най-важното за деня, 9 август

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 9 август.

БИВШИЯТ ШЕФ НА КРИМИНАЛНАТА ПОЛИЦИЯ В БУРГАС УВЪРТА БЛИЗО ЧАС ЗАЩО Е БЛИЗЪК С ОЧИТЕ

"Работата с Димитър Желязков е като работата с всички останали служители. Има си работа, която се изпълнява. Заплатата е лично договорена с мен. Задълженията му са намиране на обекти, които да вземем и да охраняваме, защото това ни е работата. Може би най-добре ще ви обясни самият той как протича деня му на работа." Това каза управителят на охранителна фирма "Аркус – Сигурност Бургас" Иван Владимиров и уточни, че Очите е назначен на работа през 2015 година.

ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА И ДИЗЕЛА ГОНЯТ 2.40 ЛВ. ЗА ЛИТЪР

Цените на бензина и дизела продължават да гонят летни рекорди и на много места в страната вече надхвърлят 2.30 лева за литър и гонят 2.40 лв. Става дума за най-масово употребяваните горива - бензин А-95 и обикновен дизел, пише вестник "Сега".

НОВИТЕ ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА САЩ СРЕЩУ РУСИЯ СА ПО-ТЕЖКИ ОТ ВСЯКОГА

Държавният департамент на САЩ обяви, че въвежда нови санкции срещу Русия. Повод за тях е отравянето на бившия полковник от руското военно разузнаване (ГРУ) Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия в британския град Солсбъри. ТАСС разяснява какво представляват санкциите, как ще повлияят на живота в Русия и какво мислят руските официални лица за тях.

ЗАЩО УМИРА ОЛЕГ СЕНЦОВ?

На 14 май украинският режисьор Олег Сенцов започна гладна стачка. Той е осъден на 20 години затвор за подготовка на атентати и подпалването на вратата на офиса на „Единна Русия” в Крим. Сенцов не признава вината си и иска да бъдат освободени всички украински политически затворници, намиращи се в руските затвори. В защита на Сенцов се обявиха редица културни представители, както в Русия, така и по света.

ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА НАПУСНА БОЛНИЦАТА, КАКТО И ДОЙДЕ - С ВЕРИГИ

По-рано от първоначално обявения час и отново в окови, обвинената за подкуп кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева беше изписана от „Майчин дом”, където през миналата седмица постъпи за изследвания. Това съобщиха от екипа ѝ във Facebook.

THE HILL: НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ КАПИТАЛИЗМА ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Американският журналист Хадли Хийт Манинг във водещ материал за електронното издание на американския вестник The Hill, цитиран от агенция "Фокус", пише за проблемите в здравеопазването в САЩ и защо те не са свързани с капитализма.

THE WASHINGTON POST: ПУТИН СЕ СТРАХУВА ОТ ЕДНО НЕЩО: НАКАРАЙТЕ ГО ДА ВЯРВА, ЧЕ ТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ

Майкъл Морел, разузнавач от кариерата, служил като заместник-директор на ЦРУ от 2010 до 2013 година, пише в материал за електронното издание на водещия американски вестник The Washington Post, цитиран от агенция "Фокус", за отношенията между САЩ и Русия и от какво може да бъде респектиран стопанинът на Кремъл Владимир Путин, за да прекрати намесата си в американските избори.

ФЕЙСБУК ПЛАЩА ПОЧТИ 20 МЛН. ДОЛАРА ЗА СИГУРНОСТТА НА ЗУКЪРБЪРГ

Марк Зукърбърг - човекът, който отчаяно има нужда от уединение, пази собственото си пространство така, че е купил всички четири къщи около дома си в Силициевата долина, както и 40 дка земя около имението си в Хавай, изселвайки живеещите в района. Миналата година Фейсбук плати 7,33 милиона долара за частната сигурност на Зукърбърг. Тази година тази сума се е увеличила с още 10 милиона долара. Блумбърг изчислява, че сумата, която се плаща за сигурността на Зукърбърг надхвърля годишната заплата на голяма част от изпълнителните директори на 500-те компании на американската фондова борса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com