НСО отменило искането за зоната около "Росенец"

4696
НСО отменило искането за зоната около "Росенец"
Снимка: принтскрийн/Google Earth

"НСО изпрати днес ново писмо, с което желае оттегляне на искането за установяване на забранена зона около "Росенец“. Това заяви в предаването "Лице в лице“ министърът на транспорта Росен Желязков. Според него това е било и последното действие на шефа на НСО ген. Красимир Станчев, който днес подаде оставка.

"Зад скандала с искането за забранена зона около "Росенец“ прозира желанието да се нагнети напрежението и това на практика се случи. НСО има правомощия да изиска това, но не се мотивира с какво се застрашава корабоплаването“, допълни Росен Желязков. Той на два пъти повтори че към момента няма навигационно известие и няма такава зона, което означава, че тя остава отворена за посещения от всеки.

Борисов видя в лицето на президента организаторът на сценария "Росенец". Кой управлява държавата?

Премиерът Борисов с нови разкрития по казуса Росенец. Той показа писма с дата 9 юли 2020г. от НСО до военоморските сили, граничните вла...

"Ако нямаше оттегляне на искането, както е в закона на НСО, държавните органи са длъжни да окажат съдействие на службата. Такава зона се оформя с координати, това е бюлетин, който информира, че в тази зона не се разрешава корабоплаване“, заяви Желязков. "За пръв път НСО прави подобно искане и за първи път се отмята от него“, допълни той. Транспортният министър видя връзка между поста на Христо Иванов във Facebook, в който той поиска оставката на ген. Станчев и последващото действие на Румен Радев. "Или президентът оглавява проект, в който участва Христо Иванов, или Христо Иванов работи заедно с Радев“, допълни той. "Не мога да си представя, че само непрязънта може да обедини толкова различни хора – от ултралеви до десни, демократични искания. От едната страна стои хора, за които основна ценност е членството в ЕС и НАТО, а от другата хора, които отричат това“, каза още Желязков.

"Лятото ще мине и ще дойде есента със своите предизвикателствата, не е важно кой ще е правителството, важното е да има стабилност, на нея разчитат икономиката, бизнесът, обществото“, категоричен бе още Желязков. "Дали някой харесва някого, не е въпрос на политика, защото някой не харесва друг, готови сме да изгорим всичко“, каза още транспортният министър като даде за пример подкрепата, която Борисов получи от лидера на ЕНП Манфред Вебер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com