НВИМ с ново предизвикателство към учениците - "Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес"

5009
НВИМ с ново предизвикателство към учениците - "Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес"
Снимка: БГНЕС

По повод отбелязването на 147 години от обесването на Васил Левски Националният военноисторически музей (НВИМ) стартира най-новото си предизвикателство, насочено към децата в предучилищна възраст и учениците от начален, среден и горен курс на обучение, кампанията– „Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес“.

Всеки, който иска да стане част от кампанията,трябва да заснеме по избор кратък видео клип с продължителност до 1 мин. или да напише текст до 200 думи, в които отговаря на въпроса – „Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес“.

Идеята на кампанията е да провокира и увлече младите хора в това да научат повече за Васил Левски и да се замислят над святото му дело. С кампанията „Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес“екипът на НВИМ ще се опита да създаде среда за индиректен диалог между миналото и настоящето. Ще даде възможност за осмисляне на ценностите и принципите от времето на националноосвободителното движение,сравнени с тези, които приемаме и следваме сега, пречупени през съзнанието, възприятията и погледа на подрастващото поколение днес.

НВИМ представя ценни артефакти в изложбата "Памет за бъдещето"

На 23 януари (четвъртък) от 16.00 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“, 92 в София ще бъде открита ...

Само с отговора на един въпрос „Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес“ и използването на достъпни и познати средства за комуникация, всеки участник ученик може да бъде автор със своя съвременен прочит и представяне на идеята и разбирането за образа и идеалите на Апостола на свободата и да се почувства по-близо до него.По интерактивен и вълнуващ начин, участниците ще могат да въздействат и да предадат своите послания.

По време на кампанията част от видео и текстовото съдържание ще бъде популяризирано и разпространено в профилите и каналите на НВИМ в социалните мрежи. Всички видеа и текстове, които отговарят на изискванията, ще бъдат представени на посетителите на Музея и представителите на медиите в деня,в който отдаваме своята почит към Апостола на свободата – 19 февруари. Те ще бъдат прожектирани на екран в експозицията на НВИМ.

Крайният срок за участие е не по-късно от 16 февруари (неделя) 2020 г. До тази дата участниците могат да изпращат своите предложения на електронната поща на НВИМ – nvim.pr@gmail.com или като съобщение във Facebook страницата на Музея.

Подробности за кампанията и условията за участие може да намерите тук. Актуална информация ще бъде качвана в сайта и публикувана във Facebook страницата ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com