Обновеният лифт на Боровец - с капацитет 3 000 души/час

4656
Обновеният лифт на Боровец - с капацитет 3 000 души/час
Снимка: БГНЕС

 

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова откри  новия шестседалков лифт "Мартинови бараки експрес" в Боровец. „Новото лифтово съоръжение ще подобри качеството на услугата за посетителите“, заяви вицепремиерът и отбеляза, че кандидатурата на София за домакин на Младежката зимна олимпиада 2024г., която беше одобрена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец. „Имаме намерение част от дисциплините да бъдат тук, което ще е възможност за Боровец отново да се заяви на международната сцена“, посочи вицепремиерът Николова. Тя подчерта, че страната ни има все още неизползван потенциал в тази посока, но това трябва да става в унисон с концепцията за устойчиво развитие, при стриктно спазване на законодателството процедури. 
Вицепремиерът обсъди заедно с кмета на община Самоков Владимир Георгиев, със заместник-министъра на туризма Любен Кънчев и с  представители на „Бороспорт“ подготовката на курорта за зимния сезон. 
Новият лифт е с увеличен капацитет до 3000 човека/час при досегашен капацитет 1560 човека/час.Той заменя предишния четириседалков по съществуващата линия.
Съоръжението е с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта, което позволява изкачването от долна до горна станция даава само 3 мин. и половина.

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика - Марияна Николова - посети зимния ни курорт, за да открие новия 6-седалков лифт там. „Новото лифтово съоръжение ще подобри качеството на услугата за посетителите.“, заяви пред присъстващите вицепремиерът и отбеляза, че кандидатурата на София за домакин на Младежката зимна олимпиада през 2024 г., която беше одобрена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на КК Боровец.

40 проекта в битка за нова визия на центъра на Боровец

Международен архитектурен конкурс за територията „Златния триъгълник" в Боровец обявиха Община Самоков заедно с Камарата на архит...

Новият лифт е с увеличен капацитет - до 3 000 души за час, при досегашните малко над 1 500 човека/час. съоръжението заменя предишния 4-седалков лифт по съществуващата вече линия. Особеност е, че е изграден с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта, което позволява изкачването от долна до горна станция да става само 3 минути и половина.

„Имаме намерение част от дисциплините да бъдат тук, което ще е възможност за курорта отново да се заяви на международната сцена.“, посочи Марияна Николова. Тя подчерта, че България притежава все още неизползван потенциал в тази посока, но това трябва да става в унисон с концепцията за устойчиво развитие, при стриктно спазване на законодателството.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com