Обобщение на протестите - с повече напрежение на някои места (СНИМКИ)

6097
Обобщение на протестите - с повече напрежение на някои места (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Като цяло днешният ден на протест против лошия стандарт на живот, против правителството, против цените на горивата и против по-високите данъци преминаха спокойно.

Според данни на МВР в цялата страна са излезли 1780 автомобила и 3500 протестиращи. За сравнение - в цяла България протестите охраняваха 2000 полицаи. Арестувани са 4-5 души, но полицията не вижда сериозни проблеми от случилото се през деня.

В Бургас имаше сблъсъци между протестиращи и полиция. Те започнаха в 12:00 часа, като в общи линии протестът приключи към 17:00 часа, след блокада на АМ "Тракия", при село Ветрен. От ОДМВР Бургас категорично отрекоха да е имало полицейско насилие, след като протестиращи се оплакаха пред Нова телевизия, че са били избутани встрани от пътя от жандармерията, която е направила кордон с щитове.

Високо напрежение имаше и при граничен пункт Кулата. През деня там имаше двучасова блокада, като протестиращи стигнаха до пункта преди жандармерията. Логично се стигна до сериозен трафик. "Бутат ни, отстъпете назад, има ли смисъл да отстъпваме – за каузата сме. Това е резултатът от супер резултатите на България. Някой си мисли, че е успял по този начин", коментираха двама от протестиращите.

В Хасковско имаше протест, който стигна до блокада на пътя към Гърция. Полиция спря автошествието преди Свиленград, но то заобиколи, смеси се с протестиращи от Свиленград, като на магистралата имаше изказано взаимно уважение между полицията и протестиращите.

В Ямоболско имаше блокади към ГКПП Лесово и към АМ "Тракия". Нямаше обаче сериозни инциденти.

В Северозападна България протести имаше в Монтана, Русе - където имаше искания за по-чист въздух предвид постоянните проблеми, Варна.

В София протестът приключи около 18:00 часа, като всъщност имаше четири заявени протеста, само че като брой хора не се събраха повече от няколкостотин души. Най-интересното е, че в ранния следобед е имало автомобил, с който са правени дрифтове на жълтите павета. Не се мина и без традиционната блокада – на "Орлов мост". Пред репортер на Actualno.com някои протестиращи коментираха, че идващи от Перник и Пазарджик хора са били спрени още при Владая, за да не се присъединят към протеста на жълтите павета, но според други данни идващи от Перник си тръгнали, като видели, че в столицата няма толкова много хора, колкото би трябвало по мнението на протестиращите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com