Обстановка и режим на преминаване на границите със съседните държави

1901
Обстановка и режим на преминаване на границите със съседните държави
Снимка: ПЦ на МВР

На границата с Румъния на ГКПП "Видин" тази сутрин трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. На "Лесово" при границата с Турция също е натоварено на изход за тирове, съобщава БГНЕС.

Отпада изискването за PCR тест на български граждани, влизащи в Румъния. Република България вече не е в списъка на страни с епидемиологичен риск, за пристигащите от които се налага задължителна 14-дневна карантина.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари".

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин".

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Всички пътници, влизащи в Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването. Тази мярка ще се прилага до 01 март 2021 г. Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за шофьорите на товарни автомобили.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границите ни със Сърбия и с Република Северна Македония.

В четвъртък сръбските гранични власти не изискват PCR тест от влизащите в Сърбия български граждани. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП „Кулата“-„Промахон“ българските граждани трябва да представят отрицателен PCR тест за Covid-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

На пристигащите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се прилага до 21 януари 2021г.

На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа.

Натоварен трафик от ТИР-ове на изходите към Гърция, Румъния и Турция

Интензивен е трафикът от ТИР-ове в четвъртък сутрин на изходите от страната към съседките Гърция, Румъния и Турция. На границата с Реп...

Мерките не се отнасят за водачите на товарни автомобили, те ще бъдат пропускани както досега. От 23:00 до 7:00 часа през ГКПП „Промахон“ гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили в двете посоки.

На ГКПП „Маказа“ в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7:00 до 23:00 часа.

През граничния пункт „Ексохи“, съпределен на българския ГКПП "Илинден", в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На пункта „Орменион“, съпределен на ГКПП „Капитан Петко войвода“, гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат превозни средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com