Окончателно: "Юнайтед груп" вече е собственик на "Нова Броудкастинг Груп"

10782
Окончателно: "Юнайтед груп" вече е собственик на "Нова Броудкастинг Груп"
Снимка: NOVA

Американската компания United Group вече е собственик на медийната група около Нова телевизия, след като завърши придобиването на "Нова Броудкастинг Груп".

Кирил Домусчиев с първи коментар след продажбата на Нова телевизия

"Скъпи приятели и колеги, Щастлив съм да споделя с вас, че днес финализирахме успешно сделката по прехвърляне на 100 % от собственостт...

"С радост посрещаме "Нова" и нейните служители в семейството на "Юнайтед Груп". България е привлекателен пазар за нас и като част от "Юнайтед Груп" "Нова Броудкастинг Груп" ще продължи да надгражда силните си страни", казва главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг.

"Нова броудкастинг груп" е най-голямата медийна група у нас и достига средно до 80% от българското население всеки месец. Тя притежава 10 ТВ канала, които са сред най-гледаните у нас: "Нова телевизия", "Кино Нова", Nova News (бившата Канал 3), "Нова Спорт", "Диема", "Диема Фемили", "Диема Спорт" и "Диема Спорт 2", както и няколко радиостанции.

Тя е собственик и на медийната компания "Нет Инфо", в което влизат електронната поща abv.bg, новинарските сайтове Vesti.bg и Dariknews.bg, спортният сайт Gong.bg и сайта за прогнозата за времето Sinoptik.bg. Част от групата са и платформата за видео споделяне vbox7.com, платформата за промоционални оферти и ваучери Grabo.bg, интернет сайтът и приложението Fina.bg и др.

"Между "Нова" и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти", добавя Боклаг.

KЗK oдoбpи мeгacдeлĸaтa мeждy coбcтвeниĸa нa Vіvасоm и Hoвa тeлeвизия

Hoвa тeлeвизия и Vіvасоm cĸopo щe ca coбcтвeнocт нa eднa и cъщa ĸoмпaния, cлeд ĸaтo Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (КЗК) oдoбpи o...

"Нова Броудкастинг груп" ще има и нов шеф - дейностите й ще бъдат супервизирани от бившия изпълнителен директор на RTL - Дирк Геркенс, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията.

Придобиването на "Нова Броудкастинг Груп" е в съответствие със стратегията на United Group да притежава както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира. Платформата на компанията обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа.

Медийното подразделение на United Group - United Media всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com