Окончателно: "Юнайтед груп" вече е собственик на "Нова Броудкастинг Груп"

10823
Окончателно: "Юнайтед груп" вече е собственик на "Нова Броудкастинг Груп"
Снимка: NOVA

Американската компания United Group вече е собственик на медийната група около Нова телевизия, след като завърши придобиването на "Нова Броудкастинг Груп".

Кирил Домусчиев с първи коментар след продажбата на Нова телевизия

"Скъпи приятели и колеги, Щастлив съм да споделя с вас, че днес финализирахме успешно сделката по прехвърляне на 100 % от собственостт...

"С радост посрещаме "Нова" и нейните служители в семейството на "Юнайтед Груп". България е привлекателен пазар за нас и като част от "Юнайтед Груп" "Нова Броудкастинг Груп" ще продължи да надгражда силните си страни", казва главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг.

"Нова броудкастинг груп" е най-голямата медийна група у нас и достига средно до 80% от българското население всеки месец. Тя притежава 10 ТВ канала, които са сред най-гледаните у нас: "Нова телевизия", "Кино Нова", Nova News (бившата Канал 3), "Нова Спорт", "Диема", "Диема Фемили", "Диема Спорт" и "Диема Спорт 2", както и няколко радиостанции.

Тя е собственик и на медийната компания "Нет Инфо", в което влизат електронната поща abv.bg, новинарските сайтове Vesti.bg и Dariknews.bg, спортният сайт Gong.bg и сайта за прогнозата за времето Sinoptik.bg. Част от групата са и платформата за видео споделяне vbox7.com, платформата за промоционални оферти и ваучери Grabo.bg, интернет сайтът и приложението Fina.bg и др.

"Между "Нова" и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти", добавя Боклаг.

KЗK oдoбpи мeгacдeлĸaтa мeждy coбcтвeниĸa нa Vіvасоm и Hoвa тeлeвизия

Hoвa тeлeвизия и Vіvасоm cĸopo щe ca coбcтвeнocт нa eднa и cъщa ĸoмпaния, cлeд ĸaтo Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (КЗК) oдoбpи o...

"Нова Броудкастинг груп" ще има и нов шеф - дейностите й ще бъдат супервизирани от бившия изпълнителен директор на RTL - Дирк Геркенс, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията.

Придобиването на "Нова Броудкастинг Груп" е в съответствие със стратегията на United Group да притежава както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира. Платформата на компанията обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа.

Медийното подразделение на United Group - United Media всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com