Още 17 нови случая на коронавирус у нас, общият брой е 293 (ВИДЕО)

7190
Още 17 нови случая на коронавирус у нас, общият брой е 293 (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

17 са новите случаи на коронавирус у нас, като общият брой става 293. Лабораториите обаче все още не са приключили работа. Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса, по време на редовния вечерен брифинг.

По думите на ген. Мутафчийски в София случаите са 13, във Варна 1, в Пловдив също има 1 случай, както и по един случай в Сливен и Пазарджик. Днес има изписан още един пациент от "Пирогов", с което бройката на изписаните пациенти става 9. От ВМА са изписани 4 лица, които обаче все още не са с отрицателни проби, но са с добри клинични характеристики, уточни проф. Мутафчийски. Интубираните пациенти, тоест тези, които са в тежко състояние, са 8, от които петима са в "Пирогов", един в Окръжна болница "Света Анна" и трима са в Благоевград, стана ясно още от думите на началника на щаба. Той припомни, че най-младият пациент от вчера е тригодишен, а най-възрастният е на 81 години.

Медицинският персонал, който е заразен, включва общо 13 души, повечето от които обаче са заразени вследствие на пътувания с цел екскурзия. Общо в страната 99 души са настанени в болница, от които 53 са в софийските болници, като няма деца, които са приети на болнично лечение, коментира още ген. Мутафчийски.

Данни за пандемията по света

Общият брой на заразените с коронавируса според последните данни на статистическия сайт Worldometer към 16:30 ч. българско време е 552 943 души, а починалите са 25 045 души. 128 706 е броят на възстановените от COVID-19.

По-рано стана ясно, че САЩ вече са най-засегнатата от вируса страна в света, като общият брой на заразените с COVID-19 там вече е 85 749 души - повече от случаите, регистрирани в Китай, където вирусът беше изолиран за първи път през декември 2019 г. В САЩ обаче починалите са по-малко - 1304.

25 идеи какво да правите по време на изолация

2020 е "отменена" заради пандемията от коронавирус, което изключително много ни натъжава. Препоръчва се да си стоим вкъщи, за да се о...

Заразените в Китай са 81 340, 3292 от които с фатален край, но 74 588 души са се възстановили и като цяло епидемията в Поднебесната империя е драстично овладяна, отбелязва още агенция "Фокус".

Италия остава най-тежко засегнатата държава в Европа с 80 589 заразени и 8215 починали. Други силно засегнати държави на континента са Испания (64 550 заразени, 4858 починали), Германия (47 373 заразени, 285 починали) и Франция (29 155 починали, 1696 починали). Пациентите, болни от COVID-19 по света, които се намират в критично състояние, са 21 051 души.

Подробности от вечерния брифинг гледайте във видеото.

Темата продължава и в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com