Оставки в Института по розата в Казанлък

51730
Оставки в Института по розата в Казанлък

Всички научни работници от Института по розата и етеричномаслените култури са подали оставка. Това съобщи БНР. Те не одобряват назначението на проф. Недков за директор на Института, предаде Стандарт нюз.

„Назначението на г-н Недков става в период, в който е факт нов конкурс за директори на институтите", каза за БНР главният асистент в Института по розата Христо Ламбев. Той уточни, че това е третото назначение на Недков.

Джамията в Казанлък осъмна с потрошени прозорци

Джамията в Казанлък за пореден път е станала обект на вандализъм. Според свидетели двама младежи през нощта са хвърлили камъни по сград...

„Положението е нетърпимо. Омръзна ни години наред да бъдем поставяни в едно положение, в което нашите сигнали за нарушения за проф. Недков да бъдат оставени безгласни. Подавали сме сигнали до Министерството, до председателя на БАН, до синдикалните ни организации", каза ощпе Ламбев за хвърлените оставки. И уточни, че има нарушение на трудово-правните отношения в Института, както и груби нарушения в процедурите по съгласуване и приемане на КТД.

„Срещнах се с колегите, помъчих се да ги убедя и да ги посъветвам да не избързват, да не взимат крайни решения, но се опасявам, че те са подстрекавани по политически причини", каза Здравчо Здравчев от федерация "Техническа индустрия и наука" в КТ "Подкрепа".

Вчера освободиха досегашният директор на Института по розата Наташа Ковачева. На нейно място отново бе назначен професор Недко Недков. Връщането на предизвика недоволство сред служителите на института, които заявиха, че не желаят да работят с него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com