От 5 печатници започна превозването на бюлетините за вота на 25 октомври

3989
От 5 печатници започна превозването на бюлетините за вота на 25 октомври
Снимка: Getty Images/Guliver

Бюлетините и изборните книжа за изборите в неделя пътуват към секциите, като превозването им се извършва при засилени мерки за сигурност.

5 печатници отговаряха за подготовката на изборните книжа. От печатницата БНБ днес тръгнаха камионите с изборни книжа за Велико Търново. Бюлетини днес ще пътуват и от Пловдив за Смолян и Пловдив град, и от печатницата в Русе за Варна. От печатницата в Плевен за София и София-област, информира bTV.

Стефан Иванов: Борим се срещу това почтените и интелигентните да са аутсайдери

Стефан Иванов е роден преди 40 години в София, квартал „Красна поляна“. Бакалавър по „Маркетинг“, магистър по &...

Камионите с бюлетините се охраняват от жандармерията от две години насам след аферата "Костинброд" на предсрочните парламентарни избори през 2013. След това охраната и разпределението поемат областните администрации.

Във Велико Търново подходите към сградата на областната администрация са охраняват от 4 часа тази сутрин. Две помещения са предвидени за съхранението на бюлетините - за местните избори, и за референдум. Бюлетините трябва да бъдат разтоварени в присъствието на представители на всички общински избирателни комисии. Те ще присъстват и при запечатването им в определените за съхранение помещения.

на 25 октомври ще гласуваме едновременно за кмет, общински съветници, районни кметове и на референдум. По-различното в бюлетината е за този вот е, че квадратчетата с номерата на кандидатите, в които ще отбелязваме гласа си, са разположени в средата ѝ.

От лявата им страна ще бъдат имената на партиите или коалициите, които ги издигат. А от дясната – имената на самите кандидати.

Опасения за подготвено нагласяване на изборите тревожат Бургас

Опасения за манипулация на предстоящите местни избори тревожат Бургас. Според сигнал, получен на редакционната поща на Actualno.com, но...

На местните избори отново ще гласуваме с преференция. Тя ни дава право да издигнем по-нагоре в листата предпочитан кандидат. Първо обаче трябва да дадем гласа си за избраната от нас партия и чак след това можем да изберем предпочитан кандидат от нейната листа.

На места ще се гласува с по 5 бюлетини – за кмет на община и кметство, за общински съветници, за районни кметове плюс бюлетината за референдума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com