X
 
 

Откриха нов скелет на "вампир"

Нов вековен скелет на мъж, върху който е извършен ритуал срещу вампирясване, е бил открит в Централната част на България.

"„Скелетът е бил прикован към земята с четири метални скоби, а върху гроба му са били поставени горящи въглени", предаде bTV.

Вампирът вече е в София

При засилени мерки за сигурност и за голямо облекчение на созополските баби скелетът на вампира беше пренесен в неделя в Националния ис...

Костите на мъжа, на видима възраст около 30-те години, предстои да бъдат датирани, но са на поне няколко века, разяснява Николай Овчаров.

"Човекът не е бил вампир, но е бил подложен на езически ритуал, целял да предотврати превръщането в такъв, след смъртта му", разяснява още археологът.

Скелетът е бил открит при разкопки на манастир в околностите на Велико Търново, където преди години екипът на Николай Овчаров е открил друг скелет с вързани крайници, подложен на подобен ритуал.

Редактор: Петър Проданов

Поне стотина вампири намерени при разкопки у нас

Поне стотина вампири са намерени досега при разкопки у нас и всички те са описани от големите ни етнографи. От всичко ценно и разкопа...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...

Последно в Актуално