Отнета е акредитацията на телевизия "Алфа" за Народното събрание

11119
Отнета е акредитацията на телевизия "Алфа" за Народното събрание

За отнета акредитация на телевизия "Алфа" за Народното събрание съобщи депутатът от "Атака" Павел Шопов, първо от парламентарната трибуна, а впоследствие и на брифинг през журналисти. 

"Уважаеми колеги, една телевизия я няма сред вас. Една телевизия не снима. Това е телевизия "Алфа", на която е отнета акредитацията. Нашата пиарка снима с телефон. Нашите репортери не могат да зададат въпроси и ние не можем да им отговорим.

Депутат от НФСБ пита репортерка с какво бельо е дошла в парламента (ВИДЕО)

Депутат от НФСБ пита репортерка с какво бельо е дошла на работа в парламента. Скандалният въпрос от изключително интимен характер е зад...

Ако това е нормално, кажете. Най-парадоксалното е, че идваме след един дебат за свободата на словото по повод на питане. Много разгорещени дебати се състояха преди малко. Зададоха се въпроси къде сме ние българите в това отношение. Илюстрацията е налице. Страната се тресе от този скандал. Хората в социалните мрежи си обменят информация, колегите в пленарна зала виждаме ги, гледат кадрите и ако това се беше случило с някой от уважаемите репортерки присъстващи тук, съответно мисля съвсем основателно всички телевизии щяха да се застъпят за нея. Не знам за какво става дума.

Парадоксалното е и друго, че ръководството на Народното събрание вместо да вкара незабавно въпроса и темата в етична комисия, както това е ставало, да бъде разгледан случая на председателски съвет, какъвто трябваше да бъде свикан и подобни случаи в миналото това се е случвало, налага тази мярка. Отнема акредитацията на самата репортерка, която стои в момента на студа отвън цяла сутрин", заяви още Павел Шопов.

Той посочи, че е много години в българското Народно събрание. "Такъв случай до този момент не съм виждал. Не ми се е случвало. Всичко по какъв повод. Да припомня. Репортерката от телевизия "Алфа" задава въпрос, както вие ни задавате въпроси непрекъснато в кулоарите на Народното събрание на депутат от НФСБ от групата така наречената "Обединени патриоти" защо е гласувал против това минималната пенсия да стане 300 лв", обясни Шопов и попита дали има проблем един народен представител да отговори на такъв въпрос.

Според него държанието на въпросния депутат продължава да бъде арогантно.

Припомняме, че депутатът от НФСБ Петър Петров пита репортерка с какво бельо е дошла на работа в парламента.

Сидеров изрева: Спират ни тока, за да свалят ТВ Алфа от ефир

Истински рев нададе партия "Атака" срещу ЧЕЗ и срещу държавата. Причината - според националистите ЕРП-то е оставило нарочно без ток цен...

Петров, видимо изнервен от питането на тв екипа на Волен Сидеров за обещаната и непостигната към момента пенсия от 300 лв., атакува момичето.

Още в началото на скандала депутатите от НФСБ Християн Митев и Борис Ячев са заедно с Петров, но те категорично отказват на екипа на "Алфа" да коментират каквото и да е за тяхната медия, след което се отправят към стаята на парламентарната група.

Съпартиецът им Петър Петров обаче остава и продължава да се разправя с момичето, което се представя като Радослава Маринова от телевизия "Алфа". Преди година отново Петър Петров се прояви с натуралния си изказ, след като заяви, че държавата трябва да строи детски социални домове, за да може майките на деца с увреждания да ходят на работа.

"Днес той е засегнат, обиден, той е същият депутат на Валери Симеонов, който преди около година зададе не по-неприличния въпрос и изказването на Валери Симеонов по отношение на децата с увреждания. Без значение от коя телевизия, кой репортер, кой журналист, ние пледираме пред вас нещо, за което говорихме, да се създаде нетърпимост към такива изяви", каза още Шопов.

Десислав Чуколов пък посочи, че вчера е било входирано искане към Цвета Караянчева от Николай Караколев да му бъде разрешен достъпът до Народното събрание за журналистическо разследване за сексуален тормоз.

Финансирането на обществените медии и пропагандата скараха депутатите, правителството готви план

Депутатите възложиха на правителството в срок до 31 март да изготви план за развитието на медийната среда в България. Приетото решение ...

"Аз очаквах отговорът да бъде адекватен. В крайна сметка този отговор, който получихме от нея е, че днес журналистите на телевизия "Алфа" не могат да влизат в Народното събрание", допълни още Чуколов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика