Отровното трио с въпроси към премиера Борисов за локдауна

6299
Отровното трио с въпроси към премиера Борисов за локдауна
Снимка: БГНЕС

Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е поредното неадекватно действие на Бойко Борисов и компания, се казва в текст, предоставен на медиите, на "Отровното трио"- адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян. Ето какво още се казва в него:

Днес бе заявено „откритието“, че човешкият живот е най-голямата ценност. Смятаме, че всички лекари, медицински сестри и обикновени граждани са информирани за това. И тук идва сериозният въпрос – защо частичните ограничения не бяха наложени по-рано?

Защо се чакаше децата и преподавателите да се заразят достатъчно (имаше фиксиран процент), за да бъдат затворени училищата и висшите учебни заведения? Това нанесе щета както на образованието, така и в семействата на обучаващите се.

Колко време бе необходимо, за да се проследи ефекта от действията на властите в Израел, Испания, Италия и други страни с развита медицина, след като дори медиите доставят навременна информация за техните мерки?

Бойко Борисов, като управляващ България, може ли да гарантира, че събиранията в религиозните храмове, производствените предприятия, административните и офис дейностите, кол центровете, големите магазини за техника, фризьорските салони и салоните за красота няма да допринесат за по-висока заболеваемост?

Какъв е режима за концертните зали и киносалоните? В постановката „Ромео и Жулиета“ колко близо да бъдат главните герои?

Какви са здравните предимства на международните спортни събития, пред националните спортни събития?

Какво се случва в претъпкания градски и междуградски транспорт?

Как ще се осъществява конкретно контролът в домовете ни, ако на семейни събирания присъстват 16, а не 15 души? Кой ще е органът на контрол – МВР, РЗИ или неизвестен общински орган и какви ще са санкциите?

Николай Хаджигенов: Оставката на главния прокурор е немислима с протести (ВИДЕО)

Прекратихме организацията на протестите по две причини: епидемиологичната обстановка и изчерпаната полезност в този му вид на този инст...

Редица други въпроси, свързани с функционирането на обществения живот, остават открити. Например за събиранията по пазарите, където обикновено стотици хора са на близко разстояние.

Какво продиктува промяната - от понеделник до сряда - на планирания срок на извънредната епидемиологична обстановка от четири на два месеца?

Защо от лятото до октомври НЗОК не бе сключила договори за КОВИД легла с болниците, въпреки решението да се снижат изискванията?

Решението на Отровното трио да смени формата на протеста 24 дни преди решението на МС показва, че гражданите имаха по-ясна отговорност към развитието на здравната криза, отколкото хората, на които са делегирани права да управляват държавата.

Днес мерките бяха оправдани с целта за намаляване на заболеваемост и смъртност. Това означава ли, че заболелите преди месец и починалите преди месец са оправдано число, което не изисква мерките, взети на 25.11.2020 г.?

Борисов обеща: След 3 седмици ще има разхлабване

„Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти или карантина. За да облекчим болниците, които с...

Следващата цел, която бе дефинирана, е да се намали натиска над здравната система. Именно ген. Мутафчийски, който днес похвали „навременните мерки на правителството“, през м. май заяви, че „яко ще се мре“. Достатъчно яко ли се мре в момента, за да се окажат мерките „навременни“?

Отново бе повторена лъжата, че в България има достатъчно легла, след като всички виждат, че легла за болните няма. Легла без лекари е мебелен магазин, а не здравна система!

Оправданата съпричастност към труда на лекарите и медицинските сестри, не може да отмени очевидната липса на план, хаосът в действията и липсата на обезпеченост в здравната ни система, които се дължат на Бойко Борисов и неговото правителство. Оставаме с усещането, че и днешното разпореждане на Борисов е свързано основно с душевните ни преживявания по Коледа и Нова година, а не със здравния статус на населението.

Липсата на уточнен регламент за цели сектори в икономиката, ще породи нов хаос и свободен санкционен режим.

Лъжа е властта да се крие от думата локдаун и това нанася още един удар върху гражданите на България, защото истината изисква да се вземе решение на Народното събрание за обявяване на извънредно положение, с всички произтичащи от това ползи както за бизнеса, така и за останалите системи в държавата. Неграмотните действия на властта днес донесоха, освен масово заразяване и смърт, и вестта за предстоящи фалити, безработица и бедност. #ОСТАВКА!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com