Отварят обходния път на Поморие днес, ще има полицейски патрул (СНИМКИ)

8687
Отварят обходния път на Поморие днес, ще има полицейски патрул (СНИМКИ)
Снимка: Правителствена пресслужба

Днес (05.07.20 г.) отварят за движение обходният път на Поморие, а през следващата седмица трябва да започне строежът на Северния обход на Бургас. Това ще даде възможност от София до Слънчев бряг да се пътува без светофар. Участъкът, който ще бъде пуснат днес, е с дължина 5.8 километра. Той е последния етап от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг. С построяването му транзитното движение ще бъде изнесено извън Поморие, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха. Това заяви премиерът Борисов в Поморие.

Пускат новия обходен път на Габрово

На 4 юни, се пуска движението по новите 12 км от обходния път на Габрово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В отсечката е най...

Той съобщи, че е разпоредил след пускането на отсечката да има полицейски патрули, които да следят за безопасността на движението в района. Министър-председателят поздрави служителите на МВР с професионалния им празник. Бойко Борисов изрази благодарности и към еколозите за изграждането на пречиствателните станции по Черноморието. „Водата ни е чиста. Това помага на туризма. Хубаво е, че плажовете са пълни, 10-ки чартъри вече кацат в Бургас. Трябва да свикнем с вируса и стопанският живот в държавата да продължи“, категоричен беше премиерът Борисов.

Обходът на Поморие се изпълнява със средства от републиканския бюджет. Инвестицията за строителството на участъка е за около 20,6 млн. лева. Преминава се по изцяло по ново трасе, западно от града в периферната му част. През юни 2018 г. беше пуснато движението по обхода на Ахелой и по 4-лентовия път в участъка между Поморие и Ахелой, с обща дължина над 9 километра. Те също бяха финансирани от бюджета с близо 45 000 000 лева. В момента Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) провежда обществена поръчка за избор на строител и надзор на Северния обход на Бургас с дължина 4,7 километра.

Индикативната стойност на проекта е 52 910 000 лева. Средствата са от републиканския бюджет. С изграждането му транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите, идващи от Западна и Северна България, като се избягва влизането в населеното място.

Обсъждат вариант за изграждане на обходен път на Плевен

Варианти за изграждане на обходен път на Плевен за трафика на товарните автомобили обсъждаха днес институции, които имат отношение по п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com