Павел Попандов поведе протест: Заведение блокира саниране на блок

4051
Павел Попандов поведе протест: Заведение блокира саниране на блок
Снимка: БГНЕС

Над 250 обитатели на жилищен блок в София излизат на протест, а в центъра на организацията е техният съсед - актьорът Павел Попаднов. Актьорът Павел Попандов поведе съседите си в тяхното недоволство, заради блокиран проект за саниране на високата сграда. Незаконно заведение обаче спира проекта на 19-етажния блок, съобщава BTV.

Един спира проект за 300:

Входът на сградата е неизползваем, защото пред него е изградено кафене, което го блокира.. и така вече 2 години. Заведението обаче блокира и санирането на сградата, което в момента се извършва, не може да бъде завършено.

Протест: Жители от Младост 4 пета година чакат саниране (СНИМКИ)

Жители на 4 блока в столичния квартал „Младост“ излязоха на протест с искане да се ускори санирането по Националната програ...

"Свидетели сме на поредното самоуправство или незаконно строителство. Блокът, в който живея е на 19 етажа или около 250 души. В него има възрастни хора, трудно подвижни, много деца, майки с бебета. Блокът е направен така, че има три входа, които служат и като аварийни изходи. В момента, поради ремонта, два от входовете са затворени. Единият - заради санирането, а другият - от незаконната постройка.", обясни Попандов.

Актьорът заяви, че в случай на аварийна ситуация като пожар или земетресение, хората са поставени в риск заради заведението, което оставя само едни работещ изход за всички жители на блока.

Попандов уточни, че с проблемът е запозната и общинската администрация. От 18 август миналата година има издадена заповед за премахването на заведението, но до ден днешен това не е станало.

"Ръководството се е сменило, говорихме с новото ръководство на район Красно село. Помолихме ги най-настойчиво това да се случи и заведението да бъде премахнато", обясни още акторът.

В Смолян предстои саниране на 12 блока

Предстои да бъдат финализирани процедурите по възлагане на обществените поръчки за саниране на 12 жилищни блока. Избран е изпълнител за...

Според зам.-кметът на р-н Красно село Николай Веселинов обаче мерки са предприети. Обаче заведението не било премахнато, защото има "известни процедури, които могат да усложнят процеса по премахване" - а именно санирането, обясни той.

"Разговаряли сме с представителите на дружеството в присъствие на техен адвокат. Предупредили сме ги, че това е незаконно строителство, че се намират в чужд имот и трябва да се съобразяват с българските закони", обясни Веселинов.

Битката на жителите на 19-етажния блок, в който има 100 апартамента, е стара. Продължава вече 2 години. Освен това се оказва, че собствениците на сградата не си плащат наема от символичните 100 лв. на месец.

Теренът, върху който се намира блока и заведението, е общинска собственост, затова именно общинската админситрация трябва да реши казуса. От там обаче се надяват чрез диалог да решат проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com