Пеевски продава медийната си империя

11185
Пеевски продава медийната си империя
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски продава 50% от медийната си империя. Това става ясно от съобщение до медиите, с което се анонсира сделката.

Съпругата на Лозан Панов към Пеевски: "Не виждам кой ще ти излезе насреща"

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Бети Панова, написа гротескно отворено писмо до депутата от Д...

От него става ясно, че  "Ню имидж България" придобива 50 на сто от капитала на "Телеграф Медиа" ЕООД, което издава вестниците "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Меридиан мач" и великотърновския "Борба".

Припомняме, че депутатът от Пеевски е собственик на изданията от "Нова българска медийна група" (сега под шапката на "Телеграф медиа"). Неговата група притежава горепосочените 6 вестника и контролира почти 80% от разпространението на печатни издания.

Според търговския регистър директор на "Ню имидж България" Дафне Лернер. 

"С настоящото Ви уведомяваме, че, днес, 25 април, между „Интръст“ЕАД, като продавач и „Ню Имидж България“ ЕАД, като купувач, се подписа предварителен договор за придобиване на 50% от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД, което дружество е издател на печатните медии „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“, и е акционер в регионалната медия „Издателска къща Борба“ АД", се казва в съобщението.

Пеевски: Само аз и медиите ми осветяваме истината за КТБ

Депутатът от ДПС Делян Пеевски даде интервю пред "Телеграф", което е анонсирано във вестника като "интервю с издателя ни". В него той с...

От него става ясно, че приключването на сделката ще се извърши след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията.

"Печатните издания, предмет на сделката, са сред водещите в страната, като всекидневникът „Телеграф“ е изданието с най-висок тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар", пише още в съобщението до медиите.

Според него „Ню Имидж България“ ЕАД ще създаде специално за целта на сделката ново дъщерно дружество, което да придобие дяловото участие. В него се уточнява, че "Ню Имидж България" ЕАД е част от американската компания "Nu Image Inc.", чиято дейност е производство на филми, собственик e на филмовото студио "Ню Бояна Филм" и е добре позната в България.

"Посредством сделката страните желаят да развият дейността на печатните медии, като ще работят съвместно за създаване на високи журналистическите стандарти и утвърждаването на медийния плурализъм", завършва съобщението.

ВАС потвърди спирането на книгата на "Телеграф" срещу Христо Иванов и Радан Кънев

Върховният административен съд (ВАС) не уважи жалбата срещу спирането на книгата на "Телеграф" ЕООД "Крадци на демокрация. Те ограбиха ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com