Плажът на Росенец "пазен" от Жандармерията по суша и от ДПС по вода (ВИДЕО)

16491
Плажът на Росенец "пазен" от Жандармерията по суша и от ДПС по вода (ВИДЕО)
Снимка: YouTube

КПП на Жандармерята спира всички, които се опитват да стигнат до плажа на Росенец. Там за 11 часа беше организирано протестно плажуване от Христо Иванов, лидер на "Да,България", който преди дни се опита да дебаркира там, но беше отблъснат от охранители от НСО.

От МВР - Бургас съобщават, че "е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци". "Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите." От там призовават участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания.

Кметът на Бургас разясни защо протестиращи не са допуснати до плаж "Росенец"

Кметът Димитър Николов информира, че е разговарял с директора на ОД на МВР Бургас, за да поиска допускане на организаторите на протеста...

От бариерата на Росенец до плажа има три кордона на Жандармерията, съобщиха от BTV.

Междувременно Христо Иванов призова "плажуващите" да го последват и да пренесат протеста пред общината в Бургас. Причината - според Иванов кметът Димитър Николов дължи отговор защо не са допускани до предварително съгласуваното място на инициативата.

Той и част от "плажуващите" вече са пред сградата на общината и разговарят с кмета на Бургас Димитър Николов. "Пред протестиращите пред общината, Кметът на Бургас нарече поведението на полицията “грешка” и се ангажира да отиде лично на пътя за Росенец и да поиска пропускането на хората. Отивам натам", обяви в профила си лидерът на "Да, България".

На българския плаж в Росенец - с лика на Пеевски може, на Левски - не (ВИДЕО)

До напрежение се стигна в района на ""Росенец" след като група водена от съпредседателя на "Демократична България" не бе допусната от п...

Христо Иванов и кметът на Бургас тръгват обратно към плажа на Росенец, а там в момента друга част от "плажуващи" са пред КПП-то на Жандармерията. На около километър от лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който е в нея. Те се опитват да стигнат до мястото на протеста, но не са допускани. Пред тях има плътен кордон на Жандармерията.

В същото време по море над 20 лодки са се събрали на плажа Росенец, но хората в тях не могат да слязат на брега.

На плажа се е опитал да акустира голям катамаран, но симпатизантите на ДПС са му попречили с аргумент, че пристанището е частно.

По информация на BTV - пристанището е собственост на Ахмед Доган, закупено чрез активи на частен пенсионен фонд. За това е потвърдил самият той пред медията вчера. Жандармерията е на место и не позволява сблъсъци.

Христо Иванов: От Росенец отиваме на протест пред общината в Бургас (ВИДЕО)

Христо Иванов, лидер на "Да, България" призова "плажуващите" да го последват и да преместят протеста си от Росенец пред общината на Бур...

За кратко там имаше и линейка, която обаче взе човек заради жегите, а не заради сблъсъци.

В момента обаче там са симпатизанти на ДПС, които преминаха от плажа и се доближиха до "плажуващите". Дистанцията между тях е вече околоо 300 метра. Разделят ги два плътни кордона на Жандармерията.

Организацията е на младежката организация на ДПС. Там има групи от Герман, Кърджали, Хасково и Смолян, предаде BTV. Сред тях са и лидерът на партията Мустафа Карадайъ, и евродепутатът Илхан Кючюк.

"Ние сме миролюбиви, не призоваваме към напрежение или насилие. Толерантността е в нашите гени", коментира пред BTV евродепутатът Илхан Кючюк.

Той не отговори защо симпатизантите на ДПС са се приближили на по-малко от 300 метра от "плажуващите"."Ние съдействаме по всякакъв начин на полицията", каза само той.

Напрежение на Росенец: Полиция разделя "плажуващите" от стотици събрали се симпатизанти на ДПС (ВИДЕО)

Напрежение на Росенец: Полиция разделя "плажуващите" от стотици събрали се симпатизанти на ДПС. Оказа се, че поддръжниците на Движениет...

Това не са организирани хора. Това са млади хора, дошли самостоятелно, защото за тях д-р Ахмед Доган е политическият лидер на ДПС, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com