Пламен Георгиев оспорва констатацията на общината за незаконните обекти на терасата му

5141
 Пламен Георгиев оспорва констатацията на общината за незаконните обекти на терасата му
Снимка: БГНЕС

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев оспорва констатацията на общината за незаконните обекти на терасата му, съобщи бТВ. 

Проверката на общинските инспектори показа, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни. По информация на телевизията вече почти месец общината не може да открие строителя на сградата, на който също трябва да бъде връчен констативния акт.

Пламен Георгиев трябва да премахне два навеса от терасата си

Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщи БНР. Това е било установено при пр...

Обектите са строени преди Георгиев да купи тризонета.

Според кмета на район "Слатина" Наталия Стоянова, документът, в който са описани като незаконни двата навеса от 50 и от 6 квадрата, е бил връчен на Пламен Георгиев на 7 май.

Той, от своя страна, е изпратил възражение с аргументи, оспорващи констатациите. При приключването на проверката Стоянова беше категорична, че двата навеса трябва да бъдат премахнати.

В ролята на арбитътр ще се окаже Дирекцията общински строителен контрол. Там ще преценят кой е прав - общината или Георгиев.

По високите тераси: Сауната на Пламен Георгиев се оказа без документи

Сауната на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е без документи. Това показва проверка на терен. За още две постройки там в Общи...

Заради почти 200-квадрратната тераса, която не е обявил в имотната си декларация, данъчните започнаха проверка на имотите на Георгиев. Той излезе в отпуск до 21 май.

След това стана ясно, че няма да се върне на работа, докато не приключи данъчната проверка на имотите му. От НАП съобщили пред бТВ, че тя може да продължи с месеци. Георгиев не е отговарял на телефона си днес. 

На покрива на сградата, където живее Пламен Георгиев, има два незаконни навеса. Те са незаконни, защото били над 1 метър над кота "било". Единият бил около 6 кв. метра, а другият – 1 кв. метър. Навесите са построени през 2007 година т.е. далеч преди Пламен Георгиев да купи апартамента си, по информация на кметицата на район "Слатина" Наталия Стоянова след проверка на имота. На въпрос как се е случило, Стоянова обясни преди време, че предишният собственик, който бил и строител, така си решил. И се оправда, че имало сигнал преди години, но проверяващите от общината не били пускани. "Очакваме съдействие от лицето, което е нарушител. Когато човекът не ви отвори, нямате много механизми да влезете. По принцип можем да звъннем на полиция, но това не е направено през 2012 година (бел. ред. – тогава е имало опит за проверка)", обясни Стоянова пред Нова телевизия. Нямало да има парична глоба извън премахването на навесите, а обичайно премахването става между 1 и 3 месеца. Може обаче Георгиев да обжалва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща
Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето на арестуваната за убийството на мъжа си Габриела Славова, настоява да се извърши спешен...