X
 
 

Пламен Георгиев все още е прокурор, въпреки че е несъвместимо с длъжността му на консул

2176 1
photo of Пламен Георгиев все още е прокурор, въпреки че е несъвместимо с длъжността му на консул
Снимка: БГНЕС
Бившият председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев все още не е освободен от длъжността "прокурор" в Специализираната прокуратура, след като правителството тайно го назначи за консул във Валенсия, Испания, преди повече от месец.

По процедира преди да замине за чужбина, Георгиев трябва да поиска от прокурорската колегия на ВСС да прекрати служебните му правоотношения, тъй като длъжността прокурор е несъвместима с тази на консула. Към този момент няма данни това да се е случило.

Фирмата, "вдигнала" нивото на Пламен Георгиев по испански - не сме лъгали

Сертификатът на бившия ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за владеене на испански език не е фалшив. Това твърдят от фир...

Припомняме, че след като през юли месец тази година той подаде оставка като шеф на КПКОНПИ след скандала около негов имот, той беше върнат на работа в спецпрокуратурата от Висшия съдебен съвет, който се събра извънредно по време на лятната си ваканция. Няколко дни след това правителството реши, че той ще заеме длъжността на български консул във Валенсия.

Вестник "Сега" попита говорителя на прокурорската колегия Даниела Машева дали бившият шеф на КПКОНПИ е подал молба да бъде освободен.

Тя отговори, че не разполага с информация. От пресцентъра на ВСС поискаха въпроса на електронната поща, като до края на работното време не дадоха информация. Според източници на "Сега" Пламен Георгиев все още е на длъжност в отдел "Криминален" на специализираното звено на държавното обвинение, но никой не го е виждал на работа. Пред "Сега" ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров заяви, че Георгиев е в неплатен отпуск и не знае дали е подал молба да бъде освободен от длъжност. "Сега" настойчиво опита да се свърже и с Георгиев, но без резултат.

От Министерството на външните работи посочиха пред "Сега", че са в неведение дали Георгиев може да докаже, че разполага с изискваните по закон езикови умения. От министерството още не са го назначили за служител в дипломатическата служба, защото той все още е прокурор.

Сертификат №1720. Или Георгиев, кажи си

Бойко Борисов вече "удостовери" колко ценен кадър е Пламен Георгиев. А сега се появи и тайнственият сертификат №1720. Всичко това щеше ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...