По хотелите ще ги познаете: Появиха се още разкрития за "Вилагейт"

12208
По хотелите ще ги познаете: Появиха се още разкрития за "Вилагейт"
Снимка: БГНЕС

Сдружение от три фирми е прокарало водопровод с минерална вода до хотел “Перун”, свързван с кмета на Сандански Кирил Котев, хотел “Едиа” и къщата за гости в имота на бившия зам.-министър на туризма и икономиката Александър Манолев. В документите за водохващането от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) пише, че собственик на имота е Манолев. Той отрича този факт, който е документиран и в Имотния регистър, твърди сайтът за разследваща журналистика "Биволъ".

Междувременно "хотелиерката" на Манолев - Ана Димитрова - е наела стотици декари от общината и усвоява евросубсидии за животновъдство - от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), което личи от писмо точно на ДФЗ. Загадка е как тя гледа животни с един работник, ако изобщо има животни. А адресът "Даскал Козарев" 10 в Сандански, където би трябвало да може да бъде намерена Ана Димитрова, защото там се намира фирмата ѝ ЕТ "Агротрейд - Ана Димитрова", съвпада с адреса, на който е регистрирана сестрата на Александър Манолев – Рая Димитрова Манолева. Тя е съдия в Районен съд-Сандански. Всъщност "Даскал Козаев" 10 е адрес на ЕТ "Агротрейд - Ана Димитрова" до 25 октомври, 2018 година, когато фирмата се мести другаде - Р-Н ПЪТЯ НА ХИДРОСТРОЙ 43, според справка в Търговския регистър.

"Вилагейт": Строена ли е с европари луксозна къща на зам.-министър Манолев?

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка след като Върховната касационна прокуратура започна проверка по п...

През 2017 г. е основано сдружението “Аква-Спартак”, с членове фирма “Профстрой”, която е на роднини на кмета на Сандански Кирил Котев (брат му Иван и майка му Людмила, като до 2014 година и Кирил Котев е част от компанията), фирма “Едиа”, която е на Иван Станоев Мичев, приближен до Александър Манолев, и “Агротрейд – Ана Димитрова”, която е построила имението в имота на Манолев с европейски пари. Дейността на сдружението е ясно дефинирана: “Изграждане и експлоатация на водопровод за минерална вода на хотел "Перун".

Бившият зам.-министър отрича, че имотът е негов и твърди, че го бил продал на Ана Димитрова през 2012 г., което по документи не е вярно, отвръща "Биволъ". Манолев твърди още, че отсядал в къщата за гости, построена в неговия имот, за което имал фактури, а в интервю за “Труд” въпросната Ана Димитрова разказва как той ѝ помогнал да стартира хотелиерския си бизнес, като бил един от основните клиенти и привличал други клиенти “от уста на уста”.

Преди изграждането на водопровода е уреден и въпросът с водохващането. През 2016 г. управителят на ЕТ “Агротрейд – Ана Димитрова” е поискал от Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” издаване на разрешително за водовземане от минерална вода – изключителна държавна собственост. В искането е посочено изрично, че целта на заявеното използване на водите е “профилактика в обект Къща за гости в имот с идентификатор 65334.226.7841, собственост на Александър Димитров Манолев, който е дал учредено право на строеж в имота на ЕТ “Агротрейд – Ана Димитрова”. А отговорът на Басейнова дирекция е красноречив - и личи до кого е адресиран!

Според публикации в различни медии вилата на Манолев е изградена като къща за гости, финансирана с 400 000 лева по Програмата за селските райони.

Зам.-министър Манолев подаде оставка заради разследването на имота му

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов. Като мотив за решениет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com