"Поход на свободата" тръгва от Свиленград към София, носи железопътна релса на Валери Симеонов

36851
"Поход на свободата" тръгва от Свиленград към София, носи железопътна релса на Валери Симеонов
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

На 14.08.2020 в 10:30 часа от общината в град Свиленград стартира "Походът на свободата". Участниците предвиждат да стигнат до София, като ще носят със себе си парче релса от теснолинейка.

„Защо релса? Защото преди две години на 1-ви август, тогавашният вицепремиер Валери Симеонов се закани: "Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя". Това свое обещание той направи, в случай, че съдът спре инвестиционните намерения за прокарване на нови писти на площ от 333 км, нови водохващания за изкуствен сняг и прилежаща инфраструктура, обричаща на гибел НП "Пирин" и биологичното му разнообразие. За щастие, огромната обществена съпротива доведе и до решение на съда, в полза на националния парк“, припомнят организаторите като уточняват, че вече две години Валери Симеонов все още не е изпълнил обещанието си.

"Политически зоопарк": Валери Симеонов се изживява като министър-председател

Среднощното вдигане на блокадите в цялата страна е разпоредено от коалиционния съвет, а не от полицията, която малко по-рано обяви, че ...

„Релсата, която ще носим по пътя към София е символ на празните обещания. Символ на излъганите хора, гласували за сегашното правителство. Релсата е символ на твърдата решителност на голяма част от българския народ, да изпрати на бунището на историята това правителство. Релсата може да е "кръста" към Голгота, който да изкупи греховете на България и заявка пред Бог да спре да праща хора, които целенасочено ни водят към духовна и физическа гибел“, се казва още в съобщението.

От инициативата канят всички свободни граждани да се включат и да организират пешеходни лъчи, с крайна точка Орлов мост. „Ако нямате релса носете бордюри, камъни, плочки, винкели... Целта е да се съберем на Орлов мост и да издигнем грамада от събраните артефакти, която да е символ на борбата на гражданите с мафията. Грамадата е по подобие на грамадата издигната от варненци, в памет на Пламен Горанов и борбата му с ТИМ и първия кабинет на Борисов. Нужно е Грамадата да остане като паметник на свободните граждани. Като символ на активните и непримирими хора около нас, които се борят за истината и справедливостта, независимо от цената“, се казва още в изявлението.

Движението по републиканските пътища ще е съобразено с правилата за безопасност. Участниците в пешеходния поход, независимо от къде тръгват, трябва да носят светлоотразителни жилетки и да се движат в платното на насрещно движещите се коли. Полиция не е необходима, тъй като придвижването ще става в колона по един човек и няма да затруднява движението на останалите на пътя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com