"Политически зоопарк": ГЕРБ показа демонстративно лицето си

8051
"Политически зоопарк": ГЕРБ показа демонстративно лицето си
Снимка: БГНЕС

"Надявам се да намерим вариант кога да си тръгна. Не искам да съм разединител! Ще обсъждаме още с коалиционните партньори", заяви Бойко Борисов пред националната среща на ГЕРБ в София Техпарк. Според един от вариантите той ще си отиде, но друго правителство на ГЕРБ ще остане, защото предстои криза в държавата.

"Блокирате магистрали, защото има магистрали. А преди ги нямаше! Сега може да си "играете" с метрото, а преди нямаше!", посочи в речта си към делегатите Бойко Борисов

Премиерът дори обяви морето ни за "най-чистото". Думите му звучат странно на фона на всички сигнали за изтичане на нечистотии в Черно море. С подкрепяща реч за управлението се изяви и Красимир Каракачанов.

След края на конференцията пък се стигна до грозни сцени. Генка Шикерова пусна видео как участници в конференцията на ГЕРБ блъскат журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова и изхвърлят телефоните, с които тя предава.

Във "Фейсбук" се появи видео, на което се вижда, че още един човек от снимащите делегатите на ГЕРБ е нападнат - от як мъжага с маска, който захожда отдалеч, правейки се, че не се интересува от снимащия, а след това го удря и поваля на земята.

Младеж, завършил астрофизика в Мюнхен също беше сполетян от делегатски гняв, защото няколко пъти извика на Борисов цитати от нецензурните записи, за които се твърди, че са на премиера. "Дойдоха едни такива момчета, много възпитани, много физкултурни, но тръгнаха да ме теглят и ме удариха два пъти в корема. Обаче дойде полицията и ме предпази", разказа Нестор Арсенов.

По-рано от полицията обявиха, че нямат нищо общо с охраната на мероприятието, тя била организирана от частна фирма. "Това е политическо мероприятие и се охранява, така беше и заявено от ПП ГЕРБ, че се охранява от частна охранителна фирма. Ние нямаме отношение, това е политическо мероприятие - каза Тони Тодоров от СДВР

Протестиращите се опитаха да следват напускащите конференция на ГЕРБ делегати. Полицията изблъска блокиращите колелото на 4-и километър, за да могат делегатите да си тръгнат. Преобладаваха джипове BMW.

Съвсем естествено бурните събития от деня предизвикаха сериозен отзвук в социалните мрежи. Ще проследим най-интересните мнения в традиционната ни рубрика 'политически зоопарк".

Ето ги и тях:

Румяна Ченалова (бивш съдия)

Днес ГЕРБ показа демонстративно лицето си - озъбено свирепо куче. Куче, което оглозгва телата, умовете, душите ни. Видяха ли го полицаите?!

Не фалшивите брадясали мутри с полицейски униформи.Истинските, които са се клели в народ и Родина.

Видяха ли го?!

Лъжи, побоища, заплахи, арогантност.Бесни кучета!

Видяхте ли ги, полиция, жандармерия и пр.структури в МВР?

Това ли е вашата светиня?!

Тези мутри ли пазите?!

Те ли ви вдъхновяват?!

Тях ли ще давате за пример на децата си?!

Имате ли чест, достойнство и срам?!

Застанете до народа си, пазете България, а не убийците й!

Свалете шлемовете, разкъсайте живата верига, с която пазите властта на мутренската сган, тръгнете с нас, а не срещу нас , погледнете с нашите очи, хванете ръцете ни като братя!

Да им покажем заедно , че истинските българи са огромна, нечувана сила, която ще помете мутренската власт завинаги!

Няма да има прошка, нито отстъпление.

На война като на война!

Никола Дърпатов (журналист)

Протестиращите бяха наречени безработни и безделници.

А тия няколко хиляди, докарали се в София за тайна национална конференция в Тех Парка, в сряда на обяд, не трябва ли да са на работа сега? Опа... чакай...

Мариян Башур (консултант по недвижими имоти)

ГЕРБ правят партийно мероприятие.

Защо за Бога се бутат всички и търсят провокация? Жалка работа!

Ако целта е да се надъха омразата, целта е постигната, но има и такива, които виждат как нарочно е търсена тази конфронтация!

ГЕРБ умеят най-добре да правят политика и да мобилизират техните избиратели. Тези сцени от Бенатова и подобни, ще постигнат точно обратния ефект.

Проучването от вчера накара немалко да си загубят съня! Е трудно е да мечтаеш да си първа сила, а накрая на съня да те събудят и да ти кажат, ама друг път!

Не искам да се карам с никого, но бая хора прекалиха дори с мен, само защото изразявам друго мнение! Няма да стане!

Николай Николов (общински съветник от БСП)

Гледам събирането на ГЕРБ в "София Тех Парк".

Без отличителни знаци, без фланелки, без знамена...

като, че ли да не ги разпознаят хората...

шубето е голям страх!

П.С: Пратете медицински екипи, че толкова хора на слънце, а когато самото слънце каже, че подава оставка съвсем ще ви прилошее!

Стоян Тончев (журналист)

Протестите повече не могат да бъдат мирни. Демаркационната линия на толеранс е грубо прегазена. ГЕРБ и мутрите им ни бият, а полицията и прокуратурата ги пази.

Явно искат като в другите страни, наши съседки, да се палят магазини и заведения, обръщат коли! Това ли искат?! И да стане военно положение!

Стойчо Кацаров (лекар)

Хората протестират срещу корупцията и искат правова държава. На днешната конференция Бойко Борисов не каза нито дума и по двата фундаментални въпроса.

Единствено спомена, че бил най-проверяван, което изглежда изчерпва представите му за корупцията и правовата държава.

Всъщност с днешното си изказване Бойко Борисов даде още едно доказателство, че не е подходящ за премиер, нито за Председател на ГЕРБ.

Ако ГЕРБ иска да има бъдеще, трябва да го пенсионира не само от държавната, но и от партийната власт. Ако вече не е и късно.

Радан Кънев (евродепутат от Демократична България)

Господин Бойко Борисов, премиер в неосъзната оставка, каза, че има много работа за вършене - нови здравни, социални и икономически мерки, национален план за възстановяване и инвестиции на парите от ЕС и Зелената сделка, икономическа модернизация, нов бюджет... Именно - той изреди НЕСВЪРШЕНАТА работа на днешното правителство и мнозинство.

Работа, която не намериха смелост и компетентност дори да започнат, която днес са неспособни да изобщо да планират. А тя наистина трябва да бъде осъществена ...

Младежите, нападнали протестиращи, с прояви на агресия и към журналисти (ВИДЕО)

Началото на Националната конференция на ГЕРБ в сряда в "София Тех Парк" беше белязано от физически сблъсъци между млади мъже с маски и ...

Каза, че е нужно национално съгласие и спокойствие. Прав е - нужно е. И двете - и националното съгласие, и общото усилие за модернизация на обществото, минават през оставка и спешни нови избори. Толкова. Другото е плява, празни приказки.

Бойко, г-н Борисов, Вие сте шампион по безполезно присъствие в политиката. Тези десет години, с малки изключения, ще бъдат запомнени като обществен застой, пропуснати възможности, изоставане от Европа и нов разцвет на мутрите. Имате последен шанс да бъдете полезен - да дадете възможност на обществото да тръгне бързо напред.

Евгений Дайнов (политолог)

"Цял ден бях зает, преди малко чак се озовах в интернет. Герберски бандити бият Полина Паунова и Кирил Радев пред одобрителния поглед на герберски членове и велможи.

Някой учуден?

Мутри вън!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

"На прав път към Шенген": Стоянов показа на германския вътрешен министър как пазим границите

Времето утре - 16 април 2024 г.

"Избираме заедно": ЦИК започва разяснителната кампания за изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com