X
 
 

Предсрочно приключи ремонтът на изгорелия мост на АМ "Струма" край Дупница (СНИМКИ)

1052 0
Предсрочно приключи ремонтът на изгорелия мост на АМ "Струма" край Дупница (СНИМКИ)
Снимка: АПИ
С месец по-рано завърши ремонтът на моста над река Джерман при 62-ри км на АМ "Струма", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Това е отсечката, над нерегламентираното сметище, където на 13 август пожар спря движението и повреди носещи колони на съоръжението.

АПИ ще инспектира колоните на моста на АМ Струма

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски ще провери работата по разчистването...

По плановете на агенцията движението за всички превозни средства в този оучастък трябва да бъде възстановено около 15.00 часа на 3 декември.

В съобщението на АПИ ремонтът е избързал с месец, за да се осигури безаварийното пътуване на автомобили преди откриването на ски сезона в Банско и предстоящите коледни празници.

Неотложният ремонт започна веднага след като беше одобрен изготвеният проект за реконструкция на съоръжението. Възстановени са засегнатите от пожара 17 колони, 2 ригела и 3 крайни греди. За да се укрепи конструкцията на съоръжението, е отстранен до здраво компрометираният от високата температура бетон на засегнатите стълбове и е положен пръскан бетон.

Спират движението по АМ Струма през нощта

Тази нощ от 23 до 24 часа ще бъде спряно движението в двете посоки при 89-ти км на АМ „Струма“ в района на с. Зелендол край...

Изградени са нови бетонови кожуси на пострадалите елементи. Ремонтирани са отводнителите и засегнатите лагери, подменена е дилатационната фуга на моста. Възстановени са тротоарни блокове. Строително-монтажните работи, изпълнени от "ГБС- Инфраструктурно строителство"АД, са на стойност близо 1,8 млн. лв. с ДДС.

Строителният надзор е изпълнен от "Пътинвест инженеринг" АД. Стойността на техния договор е 60 000 лв. с ДДС, съобщават от АПИ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители