Премиерът месия

7919
Премиерът месия
Работник в ОЦК-Кърджали обяви Бойко за Господ

Бойко Борисов като месия е образ, който все повече се очертава сред отчаяните работници. След като бе посрещнат като спасител от миньорите в Горубсо-Мадан, за същото се готвят и в Кърджали. Ако се намеси, пари ще има, убедени са протестиращите

Все още работниците в Оловно-цинковия комбинат не са получили заплатите си. Вече 26-ти ден продължават протестите им, а спасение по думите им можело да дойде само от премиера.

На хората им писна. Масови заплахи за гражданско неподчинение

Дни след като драмата в Горубсо-Мадан бе разрешена, огнища на недоволство избухнаха и в други райони на страната. Положението в Кърджа...

Един от протестиращите работници каза: „Ако Бойко Борисов се намеси, пари ще има. Ако не се намеси, няма да имаме пари. За мен той е Господ. За други може да е бандит, но за мен той е Господ”.

От своя страна депутатът от ГЕРБ от Кърджалийския регион Цвета Караянчева заяви за БНТ, че най-важни са животът и здравето на хората, които работят на подобни места. Тя се обяви за по-строги законодателни мерки и по-сериозни санкции. 

Очаква се днес нова едночасова блокада на пътя за Хасково. Заради казуса е сезирана и прокуратурата, която ще търси наказателна отговорност на собственика Валентин Захариев. Икономическа полиция от своя страна ще търси доказателства за умишлено водене на дружеството към фалит. В Кърджали от вчера е министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Премиерът Бойко Борисов пътува за Кърджали заедно с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Бойко ще спасява и Кърджали

След като премиерът пристигна като спасител и освободител в Мадан преди дни, сега има намерение да направи същото и в Кърджали.  Припо...

Припомняме, че 26-и ден продължават ефективните протестни действия на металурзите от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали. Работниците стачкуват от 1 март заради неизплатени заплати. Според синдикатите, собственикът на завода Валентин Захариев не може да осигури кредит, за да се разплати с протестиращите и да възстанови производството. Случаят е различен от Мадан, защото там има и държавно участие. Вчера социалният министър Тотю Младенов сезира Окръжната прокуратура с настояването да направи пълна проверка по член 227 от НК. Стана ясно и че икономическата полиция ще разследва дали ОЦК умишлено не е водено към фалит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com