Продължава борбата с пожарите в Бургас, Ямбол, Хасково, София и Кюстендил

7965
Продължава борбата с пожарите в Бургас, Ямбол, Хасково, София и Кюстендил

Към момента пожарни екипи участват в ликвидирането на 51 произшествия. Макар и усложнена пожарната обстановка в страната е под контрол, съобщиха от пресцентъра на МВР. До 18 часа днес в дежурната част на пожарната са получени 213 сигнала за пожари.

Овладян и локализиран на площ от 10 000 дка е пожарът, възникнал в сухи треви и гори между ямболските села Раздел и Вълча поляна. Екипите доизгасяват отделни огнища. В тъмната част на денонощието гасачески групи ше дежурят по периметъра на стихията.

Румънски пожар за малко не подпали Силистра

Румънски пожар за малко не подпали Силистра снощи. Пламъците тръгнали от взривила се газова бутилка в столова, собственост на винзавода...

Продължават действията за локализиране на пожара в горски масив между хасковските села Родопи и Любеново. Огнената стихия се развива на фронт от 2 км и е обхванала площ около 2000 дка и към момента не е овладяна. Няма опасност за населените места. Предстои да бъдат направени просеки с тежка верижна техника от ТЕЦ ”Марица-Изток”.

Продължава гасенето на пожара в местността „Бели бор” в Рила планина. Двадесет пожарникари и горски работници ще дежурят по периферията на стихията. Огънят е изпепелил 1500 дка планинаска растителност и гора.

Ново огнище пламна на територията на област Кюстендил днес. Около обяд било получено съобщение за пожар в сухи треви и храсти в с. Метохия. Няма опасност за къщите в махала “Вещукар” и мах. “Велимировци”. На място са изпратени пожарникари, местно население, служители на Гранична полиция и на Горското стопанство. Към този час пожарът е овладян.

Около 13 часа огнената стихия обхвана и борова гора край село Батулия, община Своге. Пожарът не е овладян и се развива на трудно достъпен терен, на площ от около 150 дка.

Пожари пламнаха в Русе и Казанлък. Огънят в Рила се разраства

Огнена стихия обхвана България. Пожари пламнаха в Русе и Казанлък, а огънят в Рила продължава да се разраства, въпреки временно овладян...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com